Avspark: Skövde AIK – IFK Malmö

På lördag den 4 oktober klockan 16:00 är det avspark mellan Skövde AIK och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.
TRUPPERNA

Skövde AIK: Daniel Jönsson, Christopher Lundh – Adam Rosén, Mårten Gustafsson, Johan Johansson, Gustav Karlsson, Tobias Jansson, Charbel Abraham, Johny David, Jesper Holmqvist, Andreas Stomberg, Mathias Ljung, Claes Espefält, Jonas Lindberg, Anders Danielsson, Jakob Orlov.

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Karim El hage, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Carl Philip Brandgård, Robin Nilsson.

AKTUELLT

Skövde AIK: Inga skador och avstängningar stör i Skövde som därmed kan komma till spel med starkast möjliga lag.

IFK Malmö: Smällen som matchhjälten Blerim Mullici fick mot Lindome GIF var allvarligare än vad som först befarades. Mullici, som kunde gå obehindrat strax efter matchslut, har haft rejält ont i knäet under hela veckan och tvingas avstå bortamatchen mot Skövde AIK.

 
Ett ännu större avbräck är att Robert Kjellin inte kan spela på lördagen. Den rutinerade mittbacken, 35 år gammal, som har startat i samtliga seriematcher sedan återkomsten till IFK Malmö, har nämligen åkt iväg med jobbet på en konferensresa till New York.

Londonstuderande Carl Philip Brandgård har däremot sagt att han kommer hem för att spela så länge matcherna gäller något. Det innebär att han är med i lördagens 16-mannatrupp där såväl Magnus Bönnemark som Edis Djugumovic är tillbaka efter sjukdom.

TRÄNARNA TYCKER


Stefan Jacobsson, tränare i Skövde AIK: Det är egentligen bara vår internt uppsatta målsättning att nå toppfem, där en placering bland de tre främsta hade varit ytterligare en fjäder i hatten, samt själva äran som vi har kvar att spela för.
 
IFK Malmö befinner sig däremot i ett utsatt läge och vi kan säkert förvänta oss en knallhård match. De har många individuellt skickliga spelare och om dessa får fria tyglar är IFK Malmö ett riktigt bra lag.

Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: De tre matcherna som är kvar kommer att vara oerhört viktiga för vår del i kampen om ett nytt kontrakt. Vi var mer eller mindre uträknade efter Torslanda IK-matchen, men vi har fått en andra chans och det gäller att ta tillvara på den.

 
Skövde AIK imponerade i måndags genom att besegra Carlstad United BK. Samtidigt har de ingenting att spela för och vi går absolut in för att bryta vår dåliga bortatrend. Det är bara att hoppas att vi kan ta med oss självförtroendet från senast och tänka på att vi slog dem med 3-1 så sent som i våras.