Ett fall framåt för IFK Malmö

Den första segern för året låter vänta på sig för division 2-klubben IFK Malmö som dock i övrigt bjöd på en bra insats i lördagens mållösa träningsmatch mot Ramlösa Södra FF. Prestationen var ett klart fall framåt jämfört med förra helgens premiär mot Lilla Torg FF.
 
– Jag är nöjd med prestationen i sig, men man vill ju alltid vinna – även om det nu råkar vara en träningsmatch. Ett mål hade i vilket fall som helst suttit perfekt, sade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.
 
De första 20 minuterna var det Ramlösa Södra som hade ett visst grepp, men sedan kom IFK Malmö in i matchen och tog över allt mer. Under den andra halvleken var det långa stunder spel mot ett mål – Ramlösas och helsingborgarna tilläts knappt komma över mittplan.
 
Demokrat Maxhuni var den som – två gånger om – var närmast att näta för "di gule". Först sköt han i stolpen i den första halvleken och i mitten på den andra akten kom han fri efter ett snyggt samarbete med Måns Sörensson.
 
– Det vi hade tränat på fungerade och samtliga spelare visade bra takter. Vi jobbade tillsammans som ett lag, hittade positionerna och släppte till lite målchanser, dock skapade vi inte jättemycket chanser heller, konstaterade Jörgen Ohlsson.
 
– Vi var däremot det laget som orkade bäst och kändes starkare på slutet. En liten stund till och vi hade nog kunnat peta in en boll eller två.
 
Fyra byten gjordes i IFK Malmö under den andra halvleken, men dessa påverkade inte spelet något nämnvärt.
 
– Inte mer än att vi möjligtvis tappade lite framåt när Måns Sörensson och Blerim Mullici gick ut. Vi fortsatte dock, trots detta, att mestadels vara på deras planhalva, betonade Jörgen Ohlsson.
 
Robert Kjellin, den rutinerade mittbacken, var bäst i ett starkt gult kollektiv där det inte var någon som föll ur ramen. Målvakten Marco Passanante-Lindholm, som gjorde sin första match i IFK, gav också ett stabilt intryck.
 
En ganska lugn träning väntar nu för IFK Malmö på måndagen innan det dagen därpå är dags för en ny träningsmatch mot Malmö FF:s U21-lag.

Startelvan (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – André Birgersson, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, George Safi – Mustafa Arezoo, Elvir Biberic, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Måns Sörensson, Blerim Mullici. Avbytare: Ahmedin Sudic (George Safi 60), Ali Burrniku (Robinn Sander 65), Bwene Nzams (Blerim Mullici 71), Dzevad Nezirevic (Måns Sörensson 71), Festim Bytyqi (målvakt).