Inför P95 – Staffanstorps GIF

Distriktsmästerskapets andra omgång spelas på lördag mellan IFK Malmös P95 och gästande Staffanstorps GIF. Eftersom ”di gule” endast fick oavgjort senast är det nu bara seger som gäller.
 
Förra helgens match i DM var självklart en stor besvikelse för "gulingarna" som bara lyckades få med sig ett oavgjort resultat inför den andra omgången. Den målrika matchen mot Lunds BK (5-5) lämnade mycket i övrigt att önska.
 
Samtidigt ska det tilläggas att IFK Malmös spel inte förtjänade tre poäng, utan det var mest på ren vilja som laget kunde hämta in ett underläge och kvittera till 5-5 en minut före slutsignalen.
 
Självfallet hoppas både ledare och spelare på en bättre match där både spelet och slutresultatet är av bättre slag.
 
Det blir viktigt att laget får igång sitt kvicka tekniska spel och att alla eftersträvar kreativa lösningar på alla situationer. Fart, rörelse och ett bra passningsspel står så klart på önskelistan. Seger är det enda som gäller på lördag.
 
Laget har genomfört mycket hoppfulla träningar i veckan, även den sena torsdagsträningen på en snöslaskig plan visade upp ett gott spel, trots att underlaget knappt ville låta bollen rulla fem meter.
 
Det har varit bättre fart, bättre intentioner, mer uppoffrande löpningar och tuffare närkamper. "Gulingarna" kommer att göra sig själva rättvisa på lördag – räkna med det.
 
Torsdagen såg också en Patchicco Diallo tillbaka i träning efter ett halvår av rehabilitering. Dock är han inte i speldugligt skick riktigt än så "di gule" får vänta ett tag till för att kunna använda sin mittfältsgeneral.
 
Lukas Dahlström återvänder från semester och är förste reserv om det visar sig att någon av Nigel Jackman eller Samim Saadat inte kan medverka. Borta är också Safet Besic (avstängd) och Dino Mesic (bortrest). Tillbaka med besked och till allas glädje är Nils Löfberg hos "di gule" som i förra omgången fick klara sig utan en av regionens främsta målvakter.
 
Matchen spelas på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark redan klockan 09.30. Laget samlas ombytta i omklädningsrummet klockan 08.30.
 
Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Adil Hakimi, Alaa Ahmed, Alexandar Trifkovic, Christian Addo, Dardan Behrami, Edwin Adolfsson, Isak Listring, Joy Hossain, Nigel Jackman, Oscar Hansson, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic, Tugay Yildirim. Förste reserv: Lukas Dahlström.