IFK Malmö har bestämt sig för att återinföra ett pojklag i åldersklassen P15 (spelare födda 1994), och välkomnar nu spelare till två veckors provträning.

”Di gule” välkomnar spelare födda 1994 eller 1995 för två veckors provträning. En provträning är lika mycket för provspelarens skull, ett sätt att bekanta sig med klubben.
 
Laget tränar inne och ute, minst tre pass i veckan vid Malmö stadion. Om några veckor tränar laget endast utomhus, på helplan (konstgräs och naturgräs). Träningsmöjligheterna är fantastiska.
 
Det är tyvärr för sent att spela med ett P94-lag i vårens seriespel, men inte för sent för utomhuscuper och träningsmatcher redan nu. Till hösten (augusti) ska även P94-laget spela i seriespelet.
 
Skulle ”di gule” ha en eller flera kontrakterade spelare födda 1994 redan nu kommer föreningen att söka dispens hos Skånes Fotbollförbund för vårens seriespel i P14 Skåne A1.
 
Ledarna kommer under provträningen att titta på olika saker och vill att spelaren ska passa in i laget. Vi tittar främst på:
teknik (individuell träning, en-mot-en, passningsspel, bollkontroll)
snabbhet
(snabbhet med och utan boll)
laganda (hängivenhet, kamratskap, vinnarinstinkt, egenansvar, respekt)
spelintelligens (spelförståelse, fatta snabba och rätt beslut, taktik)
 
Idag hade ”di gule” två duktiga spelare på provträning, Astrit Brahimi och Erik Cikaryc. Dessa två offensiva förmågor kommer att träna med laget de närmaste två veckorna. Ytterligare 2-3 spelare ansluter på måndag.
 
IFK Malmö kommer ha lag både i höstens P15 Skåneserie och i P14 Skåneserien. Spelare födda 1995 kommer att kunna deltaga i båda lagen – här är det utvecklingen och formkurvan som styr. Träningarna i båda åldersgrupperna görs gemensamt på helplan.
 
Är ni intresserade av två veckors provträning kan ni kontakta Thomas Green:
0768-976924.
 
Laget tränar måndagar, onsdagar och torsdagar vid Malmö Stadion (se kalendern för tider).
 
Bakgrund:
För ungefär ett år sedan valde mycket framgångsrika IFK Malmös P94 att lämna föreningen tillsammans med sin duktige tränare, något som lämnat ett stort tomrum bakom sig.
 
Föreningens intresse har alltid varit att ha ett lag med spelare födda 1994 och förhoppningen om att ”di gules” spelare skulle återvända efter sitt framgångsrika äventyr i sin nya förening har minskat avsevärt i takt med att tiden gått.
 
Därför har IFK Malmö beslutat att föreningen ska satsa på att ha ett lag i P15-klassen. Dessa spelare kommer att tränas av Rickard Bjelk och Thomas Green som nu är ansvariga för IFK Malmös P95.
 
Laget tränar inne och ute, mints tre pass i veckan. Från vecka 19 till vecka 44 kommer ”gulingarna” att bara träna utomhus, minst tre gånger i veckan. Träningarna sker på konstgräs och naturgräs.
 
Ni är välkomna till IFK Malmö!
 
Skapades 2009-03-12, redigerad 2009-03-15.