Inför Sjöbo IF – IFK Malmö

Tre matcher i Svenska Cupen – på lika många veckor kan bli fallet om allt vill sig väl för IFK Malmö. "Gulingarna" saknar dock en hel del folk inför söndagens möte med division 4-klubben Sjöbo IF, som i sista stund har flyttats från Sjöbo IP:s grus till en gräsplan strax intill Sövdesjön.

Matchen, som har avspark klockan 13:00, spelas på Salsbjer.

Truppen:
Festim Bytyqi, Marco Lindholm-Passanante – Ahmedin Sudic, André Birgersson, Anes Mravac, Demokrat Maxhuni, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, George Safi, Karim El hage, Marko Knezevic, Robert Kjellin, Robinn Sander, Tobias Rosenlind, Toni Parlov.

Aktuellt:
Två mittfältare är avstängda i IFK Malmö. Ali Burrniku avtjänar sedan tidigare straffet för en incident i Skånecupen, medan Elvir Biberic nu har fått sin dom för den grova utvisningen i träningsmatchen mot IFK Trelleborg. Den senare hade dock ändå inte kunnat spela då han ännu inte är spelklar för "di gule".

En annan spelare som inte får vara med på söndag är Mustafa Arezoo. Mustafa, som har fått gott om speltid under försäsongen, är fortfarande Kulladals FF:s spelare, men klubben räknar med att få honom klar inom kort.

Med skador och annat innebär det att "gulingarna" endast har 15 spelare tillgängliga mot Sjöbo IF.

Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö:
Vi trodde ända tills igår att matchen skulle spelas på grus och blev glatt överraskade när vi fick höra att Sjöbo hade hittat en gräsplan. Det är dock förstås absolut ingenting som vi har någonting emot, utan tycker bara att det ska bli roligt att få känna på gräs.

Det vi ställer upp i vill vi självklart också se till att vinna. Jag förväntar mig därför att det blir full satsning från killarna och inget mellanting bara för att vi råkar möta ett lag som spelar två divisioner under oss. Sjöbo vill inget hellre än att sätta käppar i hjulet och kommer att ge allt.

Känslan är annars den att vi vill jobba vidare på det stabila försvarsspelet som vi har haft den senaste tiden, samt att se ytterligare framsteg i anfallsspelet som vi nu även så smått har börjat arbeta med på träningarna.