IFK Malmös P95 tog hem Åshöjden Cup efter att ha vunnit samtliga matcher i turneringen. Trots att "di gule" spelade lysande fotboll i finalen blev det dock bara en uddamålsvinst (1-0) mot IFK Trelleborg.

IFK Malmö öppnade matchen i ett riktigt högt tempo och tryckte med ens tillbaka IFK-kollegan från Trelleborg som under hela matchen tvingades spela med hela laget på egen planhalva.

Rörelsen hos "gulingarna" var fantastisk i den första halvleken och passningsspelet gick fort, samt på få tillslag. Christian Addo och Samim Saadat hade ett fint samarbete på vänsterkanten med många framgångsrika överlappningar som följd.

På högerkanten kom Adam Nordkvist fram flera gånger och levererade fina inlägg, tack vare Alaa Ahmeds fina löpningar som öppnade upp hela korridoren.

Dino Mesic stångades på topp och gavs fint understöd av de tre hårt arbetande centrala mittfältarna Dardan Behrami, Joy Hossain och Safet Besic.

I mittlåset agerade Edwin Adolfsson och Shadi Romi med pondus och alla långa bollar över backlinjen kunde de tryggt låta rulla ned till Nils Löfberg i IFK-målet som stundtals agerade femte back.

Det tog inte många minuter förrän "di gule" hade ett inspel som gick parallellt med målet, bara en halvmeter från mållinjen. Christian Addo hann så när fram till bollen och hade då bara behövt rulla in den i ett tomt mål.

Det skulle visa sig vara svårare att göra mål på finalmotståndarna än befarat. IFK Trelleborg mönstrade en 4-5-1-uppställning, men hade ett mycket lågt försvarsspel vilket gjorde att anfallsytorna nästan var obefintliga.

Alaa Ahmed skulle nicka ett inlägg inne straffområdet, men blev omkullknuffad. Misstänkt straffsituation.

Ett fint inlägg, bara minuten senare, hittade flera "gulingar" inne i boxen och på halvvolley var bollen på väg in i mål, men en reflexsnabb räddning av Trelleborgsmålvakten stoppade IFK Malmö från ett ledningsmål.

Den enda farligheten IFK Trelleborg fick var på en hörnspark som först nickades undan. Det efterföljande skottet utifrån boxen strök längs marken och mellan alla spelarna och en meter utanför den bortre stolpen.

"Di gules" spel i den första halvleken var bland det bästa laget visat upp i år och det borde ha stått 3-0 i paus istället för 0-0.

Laget enades om att fortsätta arbeta hårt och rulla boll även i den andra halvleken. Tyvärr tappade matchen i tempo i den andra halvleken vilket nog mest gynnande defensiva Trelleborg.

När Shadi Romi fick en smäll mot ryggen – befarad revbensskada – och tvingades utgå var det oroligt för en liten stund i IFK-försvaret innan Alexandar Trifkovic och Edwin Adolfsson stängde mittlåset rejält.

Dino Mesic tråcklade sig förbi tre trelleborgare och ensam med målvakten chippades bollen en decimeter utanför stolpen.

Med drygt sex minuter kvar av den andra halvleken kom IFK Trelleborg i en kontring ute till höger. Alexandar Trifkovic fick inte undan bollen med sin glidtackling och inlägget ledade sig sedan förbi hela backlinjen till en fristående spelare som centralt inne i boxen sköt bollen en halvmeter över kryssribban.

Fyra minuter senare slog "di gule" tillbaka med samma metod när Samim Saadat (eller var det Christian Addo?) hittade Dino Mesic med en långboll. Med elegans kunde Dino Mesic ta sig förbi flera försvarare och kyligt rulla in bollen förbi en chanslös målvakt, 1-0.

Man gjorde sedan några snabba byten och stängde matchen utan att släppa till några fler målchanser än de två IFK Trelleborg hade haft.

I den tredje stopptidsminuten skedde en märklig sak. IFK Malmö hade tilldelats en frispark två meter utanför eget straffområde. Domaren ansåg att "gulingarna" maskade och överlät frisparken till motståndarna (!).

För övrigt skötte sig domarkåren mycket bra i Åshöjden Cup, i synnerhet alla dessa ungdomsdomare.

När matchuret stod på nästan hela fem stopptidsminuter blåste domaren av matchen och "di gule" kunde glädjas över segern i den högst dramatiska finalen.

IFK Malmö gjorde en mycket bra turnering. Frånsett matchen mot Malmö FF:s P96 svarade "gulingarna”"för idel bra insatser med ett fint och snabbt passningsspel.

"Di gule" vann samtliga fem matcher (inklusive den som laget tillskrevs segern på walk over) med målskillnaden 16-2.

Det offensiva spelet har varit utmärkt och det defensiva arbetet – om möjligt – ännu bättre. Laget har kört ett rotationssystem på de 19 tillgängliga spelarna ur 22-mannatruppen.

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Christian Addo – Safet Besic, Dardan Behrami (lk), Joy Hossain – Alaa Ahmed, Dino Mesic, Samim Saadat. Avbytare: Alexandar Trifkovic, Astrit Brahimi, Benjamin Blomberg, Nigel Jackman, Tugay Yildirim.

Matchens lirare: Hela laget.