IFK Malmös P95-2 förlorade onsdagens match i Vinterserien mot Landskrona BoIS med hela 2-6 (1-1).

Skadeläget hade förbättrats något inför onsdagens match, om nu "bara" elva spelare på skadelistan kan anses vara en förbättring.

Det blir svårt att formera lag då det blir så olika konstellationer från gång till gång. Det märks också att spelarna inte riktigt känner varandra, då de upprepade missförstånden skapar tydliga problem för laget – inte minst idag.

Med tanke på att laget bara haft tre bollpass på snart fem veckor är det ett under att laget stundtals får till ett eget spel. Likväl har man tränat tre och en halv gång i genomsnitt per vecka, men detta har uteslutande varit löpning och fyspass för hela kroppen.

Ledarna upplever det så klart frustrerande att inte kunna lära ut, utveckla och utmana killarna på vanliga bollpass. Några anser att killarna brister i kondition, men det är inte där problemet ligger.

"Di gule" behöver träningspass på en fullskalig träningsplan för att öva på det mest akuta, vilket lyser med sin frånvaro i matcherna: pressteknik, passningsspel, avslut, löpvägar och organisation över hela planen.

Nästföljande vecka kommer laget att kunan träna ofta och gediget – det behövs.

Idag valde "gulingarna" att spela med ett lågt försvarsspel. Stundtals såg det lovande ut, men då presstekniken har uppenbara brister kom Landskrona BoIS runt alldeles för enkelt på kanterna och kunde slå tidiga inlägg. Ali Shibli höll IFK Malmö kvar i matchen.

Med nästan en halvtimme spelad kom så ett långt uppspel från gästerna. IFK-backlinjen missade i kommunikationen och då vissa tryckte upp föll andra tillbaka. Friläget som uppstod blev fullt logiskt och likaså 0-1.

"Di gule" gjorde sedan en anstränging till att lyfta det egna spelet där Dardan Behrami visade vägen allt mer med sin inställning och arbetskapacitet. Det var också han som kvitterade efter Christian Addos förarbete efter bara sju minuter, 1-1.

I halvtid enades man om att skapa längre anfall och inte vara så passivt i försvarsarbetet. Det var också viktigt att backlinjen kommunicerade bättre, för utan Ali Shibli i IFK-målet borde det rimligtvis varit ett par måls ledning för gästerna.

Andra halvleken var bara fem minuter gammal när Robin Olin missbedömde en nickduell vid mittlinjen. Övriga spelare i backlinjen tog inget djup och därmed inget understöd. Ännu ett friläge på kontring och 1-2.

Bara två minuter senare blev det en repris på det förra målet, 1-3.

Med 25 minuter kvar att spela övergick IFK Malmö till en trebackslinje. Förvisso var Landskrona giftigt i sina kontringar, men något behövde göras för att hämta in tvåmålsunderläget.

Spelet böljade fram och tillbaka i högt tempo och när sedan Dardan Behrami protesterat mot uteblivna offsideblåsningar varnades han och fick lämna planen i fem minuter.

Landskrona var inte sena med att uttnyttja övertaget och kunde göra två mål med en man mer på planen.

Att det föll så många mål i den andra halvleken var inte fullt så logiskt med tanke på matchbilden, men gästernas kontringar var effektiva och skoningslösa. Däremot var de värda sina mål efter första halvlekens strålande spel.

Ali Shibli svarade för flera svettiga räddningar, varav flera frilägen. Dardan Behrami visade på fin karaktär och en av få i IFK Malmö som avförde en massa misstag.

Rimon Seyoum kunde tröstmåla med fem minuter kvar när Christian Addo lyfte in ett fint inlägg, sin andra assist för dagen, 2-5.

Landskrona BoIS spelade en riktigt bra fotboll och "di gule" hängde stundtals med tack vare gedigna insatser av Ali Shibli i målet, Dardan Behrami på mittäfltet och Stefan Vagics ensamma slit på topp.

På stopptid kom så även ett nytt kontringsmål som fastställde slutresultatet, 2-6.

Självfallet ser samtliga framemot att få träna fotboll på en fotbollsplan igen. Träningsschemat som gett samtliga seniorlag i staden företräde till ungdomarnas träningspass har verkligen satt sina spår. Tack och lov för att våren är här.

Nästa match för IFK Malmö 2 är fredagen den 26 mars (Rosengårds Södra IP) klockan 17.00 mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 i den sista omgången av Vinterserien. Slutspelet spelas i Rydebäck 30 mars.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-2-3-1): Ali Shibli – Nermin Hadzic, Robin Olin, Shadi Romi, Agon Kamberi – Lukas Dahlström, Dardan Behrami (lk) – Simon Mårtensson, Rimon Seyoum, Christian Addo – Stefan Vagic. Avbytare: Jack Hertzman, Kenan Alibegovic, Khaled Jammal, Nermin Krupic, Safet Besic, Ziad Abed El Rehman.

Matchens lirare: Ali Shibli & Dardan Behrami.