IFK-damerna tappade på slutet

IFK Malmö

Ett svagt försvarsspel kostade segern för IFK Malmös division 3-damer som spelade oavgjort, 5-5 (4-4), i söndagens Malmöderby borta mot FC Rosengård 1917.

Francisco Cataldo Carvajal, tränare i IFK Malmö:

Det började lovande med mål av Helena Matkovic (ett inlägg som letade sig in I bortre gaveln) redan I minut fyra, men blott fyra minuter senare var det ombytta roller efter en del slarv och mindre bra arbete av backlinjen.

I tolfte minuten fick vi frispark tio meter utanför deras straffområde och Josefine Björkegren skickade in bollen precis utom räckhåll för målvakten. Därmed var det återigen lika i detta spännande Malmöderby.

Två minuter senare tog Rosengård ledningen på nytt i samband med en hörna, varpå vi kunde replikera efter ett fint samarbete mellan målskytten Helena Matkovic och Maria Pollak.

I 34:e minuten gjorde sedan hemmalaget 4-3 som följdes av Leotrime Beqiris 4-4 på en passning från Björkegren.

I andra halvlek åkte Rosengård på en utvisning i samband med en hörna och vi tilldömdes en straff som Josefine Björkegren tyvärr inte kunde förvalta.

Spelet böljade fram och tillbaka med chanser åt båda hållen och i 77:e minuten nätade Helena Matkovic efter framspelning av Lina Rosenkvist. En stund senare fick även vi ett rött kort på Denise Georgsson och i sviterna av detta lyckades Rosengård utjämna till 5-5.

Dessvärre klarade vi inte alls av att komma upp i nivå i dag och det var en hel del bollar som vi i princip bara skänkte bort. Så insatsen lämnade mycket i övrigt att önska, samtidigt som man ska ha i åtanke att vi saknade för många tongivande spelare.

MATCHFAKTA

2016-05-01 14.00
Division 3 Sydvästra damer
Omgång 4
Matchnummer: 130333015.

FC Rosengård 1917 – IFK Malmö 5-5 (4-4)
Arena: Ellenborgs IP.
Publik: 15.
Domare: Pavel Aziz, Malmö.
Mål: 0-1 (4) Helena Matkovic, 1-1 (6) Hager Ramadan, 2-1 (8) Hager Ramadan, 2-2 (12) Josefine Björkegren (frispark), 3-2 (14) Hanna Lövkvist, 3-3 (32) Helena Matkovic, 4-3 (34) Hager Ramadan, 4-4 (38) Leotrime Beqiri, 4-5 (77) Helena Matkovic, 5-5 (85´1) Hager Ramadan.
Assist: 3-3 Maria Pollak, 4-4 Josefine Björkegren, 4-5 Lina Rosenkvist.
Varningar, FC Rosengård 1917: Jessica Barklund (30), Jessica Barklund (60´1).
Varningar, IFK Malmö: Fredrika Wihdén (85´2).
Utvisningar, FC Rosengård 1917: Jessica Barklund (lindrig, 60´2).
Utvisningar, IFK Malmö: Denise Georgsson (grov, 80).

Startelvan (4-5-1): 18. Fredrika Wihdén – 22. Nathalie Akyea Agyekum, 3. Cecilia Isaksson, 4. Ida Lagerqvist (lk), 5. Sofie Andersson – 11. Helena Matkovic, 13. Josefine Björkegren, 6. Denise Georgsson, 24. Maria Pollak, 21. Lina Rosenkvist – 9. Therese Broddesson. Avbytare: 10. Leotrime Beqiri, 16. Rahima Yassini.

Samtliga avbytare kom in.

Ledare: Francisco Cataldo Carvajal (tränare).

Matchens lirare: Helena Matkovic

Sammanställt av: Michael Lindholm

FOTNOT. Josefine Björkegren missade en straff i 61:e minuten.