”Di gule” föll i Malmöderbyt

Foto: Michael Lindholm

IFK Malmö orkade inte hela vägen i måndagens Malmöderby mot FC Rosengård 1917 som till slut vann med 3-1. Här är det mittbacken Evvel Husic som åker på en flygtur. Foto: Michael Lindholm

I 70 minuter höll IFK Malmö överraskande stången mot seriefavoriten FC Rosengård 1917. Sedan orkade inte ”di gule” längre stå emot tabelltvåan som kunde dra ifrån till 3-1 (0-0) i derbyt och femte raka segern i division 2.

Detta efter en förhållandevis händelsefattig första akt, men desto intensivare andra halva.

– Under de första 45 minuterna fick vi matchen lite dit vi ville. Så långt gjorde vi en taktiskt bra insats och höll oss till vårt avtal, konstaterade IFK-tränaren Yacine Hamouchene.

Drygt tio minuter in på andra halvlek kunde dock Rosengård ta ledningen med 1-0. Noor Zadran avslutade och skottet fick en märklig studs som helt ställde bortaförsvaret inklusive målvakten Henrik Bäckström. Självmål blev den officiella benämningen eftersom bollen tog på Nemanja Lekanovic.

– En tillfällighet som resulterade i ett skitmål. Deras två andra fullträffar tillkom efter individuella misstag från vår sida, fortsatte Hamouchene.

Strax före FC Rosengårds ledningsmål hade IFK Malmö haft en bra möjlighet att näta sedan Evvel Husic nickat i ribban.

Nåväl. Rosengårds glädje över 1-0 varade i blott tre minuter. Då slog El-Kayed ett precist inlägg som Saban Pehilj nickade in via en hemmaförsvarare. Självmål igen och 1-1 på resultattavlan.

– Just då kändes det som att vi var på gång. För att slå ett så pass bra lag som Rosengård saknade vi dock 20 minuter. Vi orkade inte stå emot längre, och vår energi försvann helt efter deras 3-1-mål.

Spelaren som definitivt bedövade gästernas hopp om poäng var förre IFK:aren Mohamed Ramadan som fastställde 3-1 med en dryg kvart kvar av ordinarie tid.

IFK Malmö åkte också på fem gula kort.

– Det är sådant man får köpa i ett derby där det finns heta känslor med i bilden, och visar att moralen och kämpaglöden fanns där. Sedan är väl inte Rosengård ett lag som vi ska ta poäng av, sade Yacine Hamouchene.

– Nu får vi försöka revanschera oss på lördag då vi tar emot BK Olympic i ett nytt Malmöderby.

Den här gången ville Hamouchene dela ut plusbetyg till mittbacken Martin Holm (matchens lirare enligt ifkmalmo.se) och hans namne, kapten Ingelsson.

Matchfakta kommer senare.