IFK Malmö föll tungt i Stångby

Foto: Michael Lindholm

Jubel i Torns IF och depp i IFK Malmö efter Adam Olofssons 1-0-mål i 14:e minuten. Foto: Michael Lindholm

Tornvallen i Stångby är knappast IFK Malmös favoritarena. I fjol vann hemmalaget Torns IF med hela 5-0. På onsdagen var Malmökamraterna tillbaka på mardrömsarenan och på nytt blev det förlust, 0-3 (0-1).  

Resultatet går däremot att diskutera. ”Di gule” var  absolut inte underlägset Stångbylaget spelmässigt.

Snarare tvärtom.

– Vi gjord en riktigt bra första halvlek, men tyvärr åkte vi på ett skitmål. Det var ungefär som mot Berga senast då vi också inledde bra, konstaterade IFK Malmös tränare Olle Nordin.

Torns 1-0-mål föll i 14:e minuten. Inspelat av Adam Olofsson sedan IFK-målvakten Henrik Bäckström kommit lite på mellanhand i situationen innan.

Målet ändrade inte matchbilden på något vis. ”Gulingarna” fortsatte stå för det mesta av bollinnehavet och även intentionerna.

Andra akten var inte ens minuten gammal då hemmalagets Tomas Martinsson spädde på till 2-0 efter en retur. Föga rättvist i det läget.

– Ett tungt mål att bära rent mentalt. Ändå kunde jag inte märka att våra spelare vek ner sig, fortsatte  Nordin.

Ju längre drabbningen led och när målen uteblev sjönk IFK:s spelkvalitet.

Olle Nordin hade också ett och annat att säga om sitt manskaps kondition.

– Vi orkar inte i 90 minuter för tillfället. Nu är det upp till spelarna att sköta sin konditionsträning under sommarvilan.

När det återstod drygt tre minuter blev det Torns inhoppare och tillika måltjuv, Niklas Nilsson, förunnat att fastställa slutresultatet, 3-0.

Men då var det i princip redan kört för ”di gule”.

IFK hade en av planens tveklöst bästa aktörer i vänsterbacken Dardan Burrniku. I anfallet stred Saban Pehilj förtjänstfullt, i synnerhet i första halvlek.

– Visst, men Saban måste komma mer rättvänd i sitt bollmottagande, av´rundade Olle Nordin, som även var nöjd med Sami Güngör och Jamshed Asekzais dagsverk.

Nästa seriematch för IFK Malmös del sker också i Lunds kommun. Närmare bestämt den 30 juli då säsongens premiärmotståndare, Lunds BK, tar emot Kanariefåglarna på Klostergården.

Matchfakta kommer senare.