Inför Torns IF – IFK Malmö

IFK Malmö

IFK Malmö avslutar vårsäsongen i division 2 då man på onsdagskvällen gästar Torns IF. Stångbylaget har visat en uppåtgående trend på sistone och stoltserar med tre raka segrar.

En formkurva som medfört att Torn klättrat i tabellen och ligger i nuläget tre poäng före Malmökamraterna.

”Di gule” har blandat och gett sedan tränaren Olle Nordin tog över i den tionde omgången. Då blev det som bekant tre poäng direkt när Hässleholms IF besegrades i Malmö. Därefter en riktig käftsmäll uppe i Asarum innan lördagens mållösa tillställning hemma mot kamratkollegan Berga.

– Drabbningen mot Berga var ett steg i rätt riktning både attityd – och spelmässigt. Vi skapade en par bra lägen i första halvlek, sedan orkade vi inte fullfölja på samma sätt i andra. Men på det stora hela kunde jag känna mig nöjd, och i synnerhet när vi fick avsluta med tio spelare, säger tränare Olle Nordin till ifkmalmo.se.

För IFK Malmös del gäller det för spelarna att tömma sig i vårepilogen. Direkt efter slutsignalen stänger nämligen IFK butiken och går till sommarvila.

– Under dessa veckor har spelarna fått program som de ska köra efter, fortsätter Nordin.

Hos ”gulingarna” saknas alltjämt duon Martin Ingelsson och Mohammad El-Kayed. När dessa är tillbaka har däremot Olle Nordin ett svar på.

– Det är min förhoppning att de är igång när vi startar upp höstsäsongen den 11 juli. I Ingelssons fall ser det bra ut. Sedan har El-Kayed cyklat mycket på sistone och jag hoppas även att han kan ansluta till träningen efter sommaruppehållet, avrundar Nordin.

I IFK Malmö är Damir Becirovic avstängd sedan han dragit på sig en tämligen onödig utvisning mot IFK Berga. Luka Jovovic har avtjänat sitt straff, men för hans del blir det ändå inget spel på Tornvallen. Detta då ena foten börjat krångla igen.

Torns IF:s tränare Richard ”Kalle” Ringhov är fullt tillfreds med sina adepters resultatmässiga framgångar på sistone.

– För oss gäller det att inte slå oss till ro med det vi presterat i de tre senaste omgångarna. Mot Olympic senast såg det lite energilöst ut. Det jag vill se mot IFK Malmö är fart, ett bra passningsspel och ödmjukhet, säger Kalle i en intervju på klubbens officiella hemsida.

Förra säsongen vann Torn hemmamötet i Stångby med hela 5-0. IFK replikerade hemma i Malmö genom att vinna den målrika tillställningen med 5-3.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Tornvallen.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Carl Scott – 2. Dardan Burrniku,  3. Francis Mensah,  5. Evvel Husic, 6. Armin Haidary, 8. Nemanja Lekanovic, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Delawar Zadran, 15. Martin Holm (lk), 16. Tobias Rosenlind, 17. Ahmed Fahkro, 18. Mohamed Rahmé, 19. Bernard Opoku Appiah, 20. Daniél Nilsson, 27. Saban Pehilj.

Indisponibla: Anton From (bortrest), Damir Becirovic (avstängd för utvisningen mot IFK Berga), Luka Jovovic (fotskadad), Martin Ingelsson (bristning i låret), Max Nordlinder (bortrest), Mohammad El-Kayed (ont i knäet).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.