IFK-damerna spelar för äran

IFK Malmö

IFK Malmös topptippade division 3-damer går in i höstsäsongen med endast tre poäng. Någon risk för degradering finns dock inte sedan Backarnas FF tvingats avbryta sitt seriespel i förtid.

De flesta i Kirsebergslaget, närmare bestämt tio stycken, valde därefter att skriva på för ”di gule”, vilket ifkmalmo.se kunde berätta om i början av juli.

Tre spelare har dock valt att lämna den gula familjen under sommaruppehållet. Nina Brorman ska, som tidigare meddelats, spela för Hörby FF. Därutöver går Josefine Björkegren i tränarpappa Stefans fotspår och ansluter till seriekonkurrenten Oxie SK/Klågerups GIF.

– Ett tungt tapp. Josefine gjorde stor nytta för oss som innermittfältare, men ärligt talat är jag inte överraskad. Jag trodde faktiskt att övergången skulle ske redan i vintras, fast hon valde att spela för oss vårsäsongen ut, konstaterar Francisco Cataldo Carvajal, tränare i IFK Malmö.

Även Rahima Yassini försvinner. Hon har fått jobb i Stockholm och drar dit tillsammans med sin nyblivne make.

– Av allt att döma sker detta redan i augusti, och Rahima är också en kännbar förlust. Liksom Josefine styrde hon på mittfältet, fortsätter Cataldo Carvajal.

Således är det tio spelare in och tre ut.

– Helhetsmässigt ska det bli bra, vi får fler alternativ. Nu är det ingen risk att vi blir utan avbytare. Vi förlorade en hel del jämna matcher i våras, och tar sikte på att göra en bra höst för att kunna spela in laget till nästa säsong.

Att bara äran står på spel är inget som oroar Francisco Cataldo Carvajal.

Snarare tvärtom.

– Det här ger oss chansen att bygga upp gruppen i lugn och ro. Vi behöver inte känna någon press. Men självklart är målet att ta så många poäng vi kan efter sommarvilan, avrundar Cataldo Carvajal.

”Gulingarnas” höstpremiär, bortamötet med Vellinge IF söndagen den 7 augusti, är framflyttad. Något nytt matchdatum är ännu inte bestämt.