Kapten Ingelsson åter vid rodret

Lagkaptenen Martin Ingelsson nickade in IFK Malmös första seriemål för året. Foto: Michael Lindholm

IFK Malmös lagkapten Martin Ingelsson är tillbaka efter sin skada. På lördag väntar spel i höstpremiären borta mot Lunds BK. Foto: Michael Lindholm 2016

Han har varit saknad av många gula supportrar under senvåren. Men när IFK Malmö springer in på Klostergårdens IP på lördag är Martin Ingelsson tillbaka med nummer sju på ryggen och kaptensbindeln på vänster arm.

31-åringen fick en stor del av vårsäsongen spolierad efter att ha drabbats av en muskelbristning i ena lårets baksida. Men nu är han åter i speldugligt skick. De två senaste veckorna har trotjänaren tränat för fullt.

– Allt känns bra. Har inte någon känning av skadan. Så nu är det bara in och köra, berättar den gula kämpen för ifkmalmo.se.

Under konvalescenstiden har emellertid inte Martin Ingelsson gått sysslolös i klubben. En vecka före Olle Nordins ankomst fick Martin en akut roll. Den som huvudansvarig tränare under en vecka.

– En för mig ovan uppgift i karriären. Men det gick bra. Vi slog Nybro borta den veckan, så jag är hundraprocentig som A-lagstränare, skrattar han.

Efter den succén fortsatte Ingelsson sin tillfälliga tränarkarriär och blev assisterande åt Olle Nordin vårsäsongen ut. Nu är han således tillbaka. I den roll IFK Malmö, åtminstone för tillfället,  behöver honom allra mest, på planen.

Trots ”di gules” något prekära tabellsituation ser 31-åringen med tillförsikt på framtiden. Först ut är lördagens höstpremiär borta mot Lunds BK.

– Vi befann oss i ett liknade läge i fjol. Då redde vi ut stormen. Det finns en stor potential i laget där många spelare kan utvecklas. Så jag är hoppfull att vi klarar kontraktet, fortsätter han.

Träningen under sommaruppehållet har varit både hård och intensiv. De två första veckorna bestod av inte mindre än sex pass, en del av dem med tonvikt på den fysiska biten.

– Det har vi mått bra av. Vi kommer väl förberedda inför hösten.

På lördag får förhoppningsvis IFK Malmö ett positivt kvitto på vad sommarens slit fört med sig. På andra planhalvan står Lunds BK med den förre IFK-spelaren Georg ”Rossi” Eterovic i spetsen.

Även för Martin Ingelsson blir det en speciell drabbning. Detta då han gjort ett antal säsonger i ”Krubban”.

– Alltid lite speciellt att ställas mot en förening som man tidigare spelat i, det är en del prestige inblandad. Sådana matcher vill man helst inte förlora. Lunds BK är ett bra organiserat lag, men vi har definitivt möjlighet att få en eller annan poäng med hos hem till Malmö, understryker kapten Ingelsson.