Skyttekungen tillbaka för att näta

Foto: Senad Honic

IFK Malmös målspruta Jörgen Dahlskog Nilsson har lyst med sin frånvaro under våren, men nu är han redo igen. På lördag väntar förmodligen spel i höstpremiären borta mot Lunds BK. Foto: Senad Honic 2015

Efter halva säsongen är IFK Malmö det lag som producerat minst antal mål i årets upplaga av division 2 södra Götaland, närmare bestämt 14 stycken. Nu hoppas man hittat en lösning på den problematiken.
Detta då forne skyttekungen Jörgen Dahlskog Nilsson, 32 år, åter är redo för spel.

Nilsson kom till klubben inför säsongen 2013 och var en starkt bidragande orsak när IFK inledde resan upp i seriesystemet. Det är en spelare som besitter stor spetskompetens och blir säkert ett välkommet inslag i ”di gules” frontlinje.

Sedan årsskiftet har det emellertid varit tämligen tyst kring honom. Senaste framträdandet skedde i oktober 2015.

Jörgen Nilsson har dock aldrig lämnat IFK Malmö.

– Först och främst berodde frånvaron på studierna. Den senaste tiden har jag varit mycket i Göteborg. Sedan var det några punkter i mitt kontrakt med IFK, detaljer som numera är utagerade, upplyser Nilsson.

32-åringen har ett läsår kvar innan han blir utbildad osteopat framåt senvåren 2017.  Merparten av resterande studietid är förlagd till hemmaplan så nu är målsprutan beredd att dra på sig den gula tröjan igen.

– Inspirerande. Känns som att jag kommer in i ett intressant läge. Jag har fått ett bra intryck på träningarna där motivationen ökat för varje träning. Det känns som att suget efter fotbollen är tillbaka.

Trots att Jörgen Nilsson bara varit igång tre veckor med fotbollsträningen känner han sig mogen för spel och vill lyfta vingarna.

– Absolut, jag är redo för spel. Sedan är det Olle (tränare Nordin, redaktionens anmärkning) som tar ut laget. Min fysiska status är helt okej då jag har hållit igång mycket på egen hand under våren.

Så om det blir spel redan på lördag mot Lunds BK återstår att se. Men är det någon som ska råda bot på IFK:s måltorka är herr Nilsson definitivt en het kandidat. Det har han visat prov på många gånger under sin långa karriär.

Som en gång i tiden började i Harlösa IF. Därefter fortsatte han till Eslövs BK och sedan blev det en säsong hos lördagens motståndare, LBK, varpå Ekevalla väntade på nytt.

Under sin andra sejour där fick Superettanklubben Mjällby AIF upp ögonen för den målfarlige skåningen. Från Mjällby gick resan vidare till Kristianstads FF (som klubben hette då) följt av Ängelholms FF.

Sedan blev Kristianstad sista anhalt före ”di gule”.

– I Ängelholm var jag mycket nära att bli allsvensk spelare. Trots att vi var riktigt nära lyckades vi inte besegra Syrianska i kvalet, avrundar Jörgen Nilsson.

Efter KFF-tiden tog studierna och sedermera familjelivet vid på allvar. Då var IFK Malmö ett bra alternativ. Nu är han inne på sin fjärde säsong i klubben. Där det nog kan bli några till innan målharpunen lägger skorna på hyllan.