Jung förstärker IFK Malmö

Foto: Elias Håkansson/24Kalmar.se

Mathias Jung byter IFK Berga mot IFK Malmö. Foto: Elias Håkansson/24Kalmar.se 2016

Mathias Jung är namnet på IFK Malmös senaste nyförvärv. Han kommer närmast från seriekonkurrenten IFK Berga  och blir spelklar redan på måndag, den 15 augusti. Jung gör sin första träning med laget tre dagar senare.

Enligt de flesta så kallade experter är Mathias Jung en av södertvåans bästa innermittfältare.

Anledningen till klubbytet för den 23-årige smålänningen har med kommande studier att göra. Under två år kommer han att utbilda sig till energispecialist i Malmö.

Varför blev det just IFK Malmö?

– Det var IFK som hörde av sig plus att jag får en före detta förbundskapten som tränare. Det ska bli spännande, säger Jung till ifkmalmo.se.

Mötet i våras mellan IFK Malmö och IFK Berga slutade som bekant mållöst. Den gången var han på motståndarens planhalva.

Fick du då något intryck av dina kommande klubbkompisar?

– Från den matchen fick jag med mig att IFK Malmö var ett välorganiserat lag, minns Mathias Jung som kommer att spela i tröjnummer 27.

”Di gules” sportchef Mikael Tellqvist är nöjd med sitt senaste ”byte”.

– Mathias är en synnerligen intressant spelare som har rätt karaktär, och det är precis vad vi behöver. Jag tror han ska flyta in i vår miljö på ett perfekt sätt.

Två man ut och två in således. Med Mathias Jung och Jörgen Dahlskog Nilsson har IFK-ledningen täckt hålen efter den flyktade duon Saban Pehilj och Damir Becirovic på ett tillfredsställande sätt.