Inför IFK Malmö – IFK Hässleholm

IFK Malmö

Trots en smått heroisk poäng senast mot serieledande FK Karlskrona fick IFK Malmö ta ett steg nedåt i tabellen och befinner sig på en negativ kvalplats inför lördagens möte med kamratkollegan Hässleholm.

Men det är inget som bekymrar ”di gules” tränare Olle Nordin. I detta nu är tabelläget för honom av sekundär tingest.

– Jag har varit tränare i klubben i två månader. För mig gäller det bara att fokusera på mitt lag, förklarar Nordin

Enligt honom har det varit en tämligen normal träningsvecka.

– Helhetsmässigt har den varit bra, spelarna har varit på gott humör efter poängkapet senast. Rent av på alldeles för bra humör som medfört att jag fått plocka ner dem till en bra nivå inför helgens möte.

Vårens drabbning slutade med en knapp Hässleholmsseger hemma Österås IP, 2-1. IFK har numera återtagit tronen i staden före Hässleholms IF.

Lördagens gäster tillhör ett av seriens allra formstarkaste lag och nosar likt en pepparrot på IFK Malmös lokalkonkurrent FC Rosengård i den kroppsdel där ryggen byter namn i sydlig riktning, om den åtråvärda kvalplatsen till division 1.

Så det är ett formstarkt IFK Hässleholm som gör entré på Malmö IP. Å andra sidan, kan ”gulingarna” lugga  FK Karlskrona på poäng, dessutom på bortaplan, är laget mäktigt  att betvinga alla motståndare i serien.

IFK Malmö tvingas den här gången till ett par ändringar. Evvel Husic är avstängd och Francis Mensah har selekterat till skadelistan där redan Tobias Rosenlind och Ahmad Fahkro är bofasta. Därtill är Anton From indisponibel.

Dessa avbräck till trots är det långt ifrån omöjligt att en del av poängskörden stannar kvar i Malmö under stadens pågående festivalvecka.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö IP, konstgräs.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Carl Scott – 2. Dardan Burrniku, 6. Max Nordlinder, 7. Martin Ingelsson (lk), 8. Nemanja Lekanovic, 9. Jamshed Asekzai,  10. Sami Güngör, 11. Mohammad El-Kayed, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Delawar Zadran, 15. Martin Holm, 16. Bright Frimpong, 19. Jörgen Dahlskog Nilsson, 20. Daniél Nilsson, 21. Edvin Ahmetovic, 22. Luka Jovovic, 24. Armin Haidary.

Indisponibla: Ahmad Fahkro (spricka i ena handleden), Anton From (privata skäl), Evvel Husic (avstängd för tre varningar), Francis Mensah (problem med låret), Tobias Rosenlind (överansträngning i låret).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i omklädningsrummet på Malmö IP.