Efterlängtad triumf för IFK Malmö

Foto: Michael Lindholm

Glada gula spelare springer fram för att fira 1-0-målet med ersättaren Bright Frimpong.  Målskytten Mohammad El-Kayed (till höger) följs av Dardan Burrniku, Jamshed Asekzai och Sami Güngör. Foto: Michael Lindholm

IFK Malmö går från klarhet till klarhet i division 2 Södra Götaland. Sammanlagt fyra poäng inom loppet av sju dagar mot topplagen FK Karlskrona och IFK Hässleholm visar tydligt att Olle Nordins adepter är på gång.
På lördagen blev det stabila 3-0 (1-0) i hemmamötet med tredjeplacerade IFK Hässleholm.

– En riktigt bra genomförd match från vår sida, konstaterade en nöjd Nordin efter slutsignalen.

Hemmalaget behöver verkligen inte be om ursäkt för segern. ”Di gule” var det bättre laget långa stunder, frånsett de båda halvlekarnas inledningar då gästerna uppträdde piggt och med lite flyt även kunde ha tagit ledningen.

– Men vi stod upp bra och redde ut det, fortsatte Olle Nordin.

Ju längre halvleken led fick IFK Malmö mer att säga till om. Vilket utmynnade i att Mohammad El-Kayed, framspelad av Dardan Burrniku, gav ”gultröjorna” ledningen före pausvilan.

– Hela kollektivet tog sitt ansvar. Och just Dardan personifierade på sitt sätt laget. Han är vänsterback, svarade för två assister och gjorde sitt jobb bakåt. Men en sådan här dag ska självklart kollektivet lyftas fram. Det här var en riktig lagseger, fastslog IFK-tränaren.

Andra halvlek blev i mångt och mycket lik den första. Det vill säga med en märkbar Hässleholmsdominans i upptakten. Gästerna fick dock ingen utdelning och ”gulingarna” kunde, mer eller mindre, punktera tillställningen på en korrekt dömd straff som Mohammad El-Kayed förvaltade iskallt, 2-0.

Detta bara två minuter efter att IFK Hässleholm fått Pontus Björnsson utvisad och därefter övergick deras stundtals konstruktiva spel i påtaglig uppgivenhet.

Den definitiva spiken satte sedan Jörgen Dahlskog Nilsson, 3.0. Hans första fullträff efter comebacken.

I matchepilogen hade IFK Malmö en provkarta över missade målchanser och med lite bättre skärpa i avsluten kunde hemmasegern blivit större.

– Ja, men jag är nöjd med 3.0. Det var på ett sätt bra att det inte blev fler mål eftersom det då är lätt att drabbas av övermod. Vi har fört in en spelidé som hela laget accepterar och jobbar efter, avrundade Nordin.

Ofta bukar man säga att släkten alltid är värst. Så var inte fallet i Malmö denna eftermiddag. ”Di gule” gav via sin seger ”grannen” FC Rosengård 1917 en hjälpande hand i toppstriden. Rosengård tackade för det genom att slå BW90 med hela 7-1 och bidrog därmed till att IFK tog sig över det förhatliga återkvalstrecket.

Matchens lirare: Mohammad El-Kayed.

Statistik och övriga fakta kommer senare.