Nordin kritisk efter förlusten

IFK Malmö

Efter tre förlustfria division 2-matcher i rad lämnade IFK Malmö Fjölebros konstgräs med ett nederlag då hemmalaget Lindsdals IF triumferade med 2-0 (1-0).

”Di gules” tränare Olle Nordin var både kritisk och besviken på en del av sina adepters agerande.

– Att vi förlorade var inte så konstigt. En del av våra spelares attityd var under all kritik. Det var till och med så att några av dem skrattade när de gick av planen. Ett för mig helt oacceptabelt agerande.

Gästerna fick inte till något eget spel och var inte närheten av att hota i första halvlek. Det blev för mycket höga och långa bollar upp mot Lindsdals backlinje.

Eftersom hemmalaget har en av seriens längsta spelare i den lagdelen var det ingen lyckosam taktik.

Även i närkampsspelet brast det.

– I stället för att gå in i duellerna sträckte spelarna fram en tå i tron på att det skulle lösa sig, och det var inte roligt att se. Rena pojklagsfotbollen, fortsatte Nordin.

Lindsdal tog över ju längre matchen led och i 27 minuten föll deras ledningsmål genom Robin Sjöö.

Efter pausvilan höjde sig IFK något. Ändå kunde smålänningarnas Robin Olsson utöka till 2-0 en dryg halvtimme före slutsignalen.

IFK Malmös nyförvärv från IFK Berga, Mathias Jung, avlöste Evvel Husic på innermittfältet och gjorde ett förtjänstfullt inhopp.

– Jung lugnade ner det och höll i bollen. Han bidrog till att vi fick ett bättre anfallsspel, fast helhetsmässigt var det här ingen bra insats från vår sida. Visserligen har det gått bra den senaste tiden, men spelarna ska inte tro att de är världsmästare för det. Lindsdal var en tuff motståndare med bra vilja och vann rättvist, avrundade en besviken Olle Nordin.

I IFK saknades rutinerade Jörgen Dahlskog Nilsson som tvingades lämna sent återbud på grund av sjukdom.

På lördag får ”gulingarna” chans till revansch då tabelltvåan FC Rosengård 1917 gästar Malmö Stadion. Infinner sig inte den rätta attityden inför den matchen är det allvarligt problem.

Matchens lirare: Francis Mensah.

Utförligare fakta och statistik kommer senare.