Inför Lindsdals IF – IFK Malmö

IFK Malmö

Ett lättare och kortare pass på torsdagen följdes på fredagen upp med träning på full yta med tonvikt på avslut och passningsspel. Där har ni IFK Malmös förberedelser i ett nötskal inför söndagens bortadrabbning mot Lindsdals IF.

– Vi kör ett lite annorlunda upplägg den här gången så får vi se hur det slår ut. Med tanke på att vi spelat tre matcher på kort tid gav vi spelarna träningsfritt dagen innan Lindsdal, förklarar IFK-tränaren Olle Nordin.

Frågan är om ”di gules” fina form från höstinledningen håller i sig. Sju poäng inom loppet av en dryg vecka har medfört att Malmökamraterna fått distans till lagen som ligger bakom i tabellen.

Tidigt på söndagsförmiddagen sätter sig IFK-spelarna i bussen för en 30 mil lång färd där slutdestinationen är Kalmar. Det blir två ändringar i truppen jämfört med derbyt mot Kvarnby IK tidigare i veckan.

Ut går duon Armin Haidary och Delawar Zadran till förmån för Francis Mensah och nyförvärvet Mathias Jung från IFK Berga. Den senare gjorde för övrigt sitt första träningspass med sina nya klubbkamrater så sent som i torsdags.

– Spelarna har sett pigga och alerta ut  på våra två senaste träningspass, avrundar Olle Nordin inför den spännande utflykten till Småland.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00.

Arena: Lindsdals IP.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Carl Scott – 2. Dardan Burrniku, 3. Francis Mensah, 5. Evvel Husic, 6. Max Nordlinder, 7. Martin Ingelsson (lk), 8. Nemanja Lekanovic, 9. Jamshed Asekzai,  10. Sami Güngör, 11. Mohammad El-Kayed, 13. Adi Hadzikadunic, 15. Martin Holm, 19. Jörgen Dahlskog Nilsson, 20. Daniél Nilsson, 21. Edvin Ahmetovic, 22. Luka Jovovic, 27. Mathias Jung.

Indisponibla: Ahmad Fahkro (spricka i ena handleden), Tobias Rosenlind (överansträngning i låret).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 09.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.