Inför IFK Malmö – Nybro IF

IFK Malmö

Tid för ännu ett av många sexpoängsmöten för IFK Malmö denna smått tropiskt varma höst. På lördagseftermiddagen väntas småländskt besök på Malmö Stadion i form av Nybro IF.

Ett Nybro som jagar framförvarande ”di gule” för att undvika ett negativt kval för att behålla sin division 2-status. Det skiljer fyra poäng lagen emellan, IFK har 25 medan smålänningarna för närvarande parkerar på kvalplatsen med sina 21 poäng.

En ”gul” seger skulle i praktiken betyda ett stort älgkliv mot ännu en säsong i tvåan 2017.

”Gulingarnas” tränare Olle Nordin är självklart medveten om matchens betydelse, men i vanlig ordning förstorar han inte upp en kommande uppgift. En match åt gången är alltjämt Nordins signum.

– Finns ingen anledning att ändra på det, säger IFK-tränaren.

Fredagskvällen ägnades åt ett lättare träningspass precis som vanligt dagen före match. Fokus låg till stor del på konkurrens mellan unga och mer erfara ”lirare” i positionsspelet. Vidare nöttes det in organisation i de fasta situationerna. Saker som ska vara på plats mot Nybro.

– Vi planar alltid ut träningen så har dagen före. Eventuellt skulle man kunnat gett spelarna helt ledigt, men jag vill gärna se dem i aktion så här kort in på och känna av hur de mår, utvecklar Olle Nordin.

Som tvingas göra två ändringar jämfört med drabbningen mot Hässleholms IF i förra veckan.

– Luka Jovovic har en ansträngd ljumske, och blev av den anledningen utbytt mot Hässleholm. Än så länge är han inte kvitt skadan och då spelar man inte. Det återstår trots allt tre omgångar efter lördagsmatchen. I det läget chansar man inte.

Även anfallaren Jörgen Dahlskog Nilsson saknas.

– Jörgen genomgår en utbildning och vistas en vecka i månaden i Göteborg. Och den här gången lyckades vi inte får loss honom, avrundar Nordin.

I ovan nämnda duos frånvaro ersätter Francis Mensah samt Mathias Jung som är tillbaka efter sjukdom.

FOTNOT. Vårens möte i Nybro slutade med en 3-2-seger för IFK Malmö.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Carl Scott – 2. Dardan Burrniku, 3. Francis Mensah, 4. Tobias Rosenlind, 5. Evvel Husic, 6. Max Nordlinder, 7. Martin Ingelsson (lk), 8. Mohamed Rahmé, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Mohammad El-Kayed, 12. Anton From, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Delawar Zadran, 15. Martin Holm, 21. Mathias Ljung, 27. Edvin Ahmetovic.

Indisponibla: Ahmad Fahkro (spricka i ena handleden), Jörgen Dahlskog Nilsson (studier i Göteborg), Luka Jovovic (ljumskproblem), Nemanja Lekanovic (axelskadad).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.