Inför Kristianstad FC – IFK Malmö

IFK Malmö

Att ställa upp med med en identisk startelva två matcher i rad är allt som oftast en fotbollstränares största dilemma. Så även för IFK Malmös slavdrivare, Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson. Till lördagens träningsmöte med Kristianstad FC (division 1) tvingas han till en del ändringar från förra veckans framgångsrika insats mot lokalkonkurrenten Prespa Birlik.

Ur spel den här veckan är de presumtiva startspelarna Adi Hadzikadunic, Adriano Kalisiak, Baris Hümmet, Buwar Karim, Dardan Burrniku, Philip Persson Lundgren, Robin Svensson, samt Rudolf Mamoka. Av olika anledningar, sjukdom, skador, jobb och så vidare.

Därutöver har Max Nordlinder dykt upp på Kvarnby IK:s träningar tidigare i veckan.

Tillbaka i truppen är emellertid nyförvärvet från Torn i Stångby, Noha Manna. Han är för närvarande IFK:s spelare på pappret sett.

– Noha har varit och testat i en rad olika klubbar den senaste tiden, men är nu tillbaka, förtydligar Nisse Bagare.

Helt ny i ”di gules” trupp är Patrik Ingholt, provspelare från Älmhult.

Nå, Nils-Erik, vad förväntar du dig av den här matchen?

– Att det ska bli intressant att se de spelare som inte fått så mycket speltid tidigare i aktion. Kristianstad FC blir en ny värdemätare för oss.

Så sant. Kristianstad slog så sent som i förra veckan GAIS i den tredje och sista omgången av Svenska Cupens gruppspel. På bortaplan dessutom med 2-1. Så visst blir det något att bita i för de flygvilliga Kanariefåglarna.

Matchen har avspark redan klockan 11 på lördagsförmiddagen.

MATCHGUIDE

Avspark: 11.00.

Arena: Kristianstads IP, konstgräs.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Albert Rosensköld – 3. Oguzcan Avci, 7. Filip Gavran, 8. Noha Manna, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Sadmir Zekovic, 12. Mohamed Rahmé, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 17. Renad El Jerbi (provspelare från KSF Prespa Birlik), 20. Nemanja Lekanovic, 22. Noor Zadran, 24. Patrik Ingholt (provspelare från Älmhults IF).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic, Adriano Kalisiak, Baris Hümmet, Buwar Karim, Dardan Burrniku, Philip Persson Lundgren, Robin Svensson, Rudolf Mamoka.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 08.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.