Inför IFK Malmö – Lindsdals IF

IFK Malmö

Division 2-klubben IFK Malmö jagar upprättelse efter förra veckans uddamålsförlust mot Hässleholms IF. Efter den matchen var IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson inte helt nöjd med vad hans adepter presterat.

– Vi fick inget riktigt tryck på Hässleholm. Det var först under slutkvarten vi satte press på dem, konstaterar Nisse Bagare.

Nu gäller det för IFK Malmö att studsa tillbaka omgående för att laget så här inledningsvis ska etablera sig på den övre tabellhalvan.

Lördagens motstånd kommer från Småland i form av Lindsdals IF. Som för övrigt tränas av Malmöbekantingen Johan Israelsson som har ett förflutet i LB07. Smålänningarna kommer till Malmö Stadion med fyra poäng efter de två inledande omgångarna i division 2 Östra Götaland, vilket får betraktas som en fullt godkänd serieupptakt.

– Lindsdal är ett bra lag, fysiskt starkt och tungt att möta. Vi måste upp i nivå likt den vi hade i första halvlek i premiären för att rå på dem.

Hos ”di gule” sker en förändring i truppen. Målvakten Henrik Bäckström fick sin dom i veckan efter utvisningen i i träningsmatchen mot Kosova. Domen förkunnade att Bäckström blir avstängd i en match och är spelklar på nytt fredag den 28 april.

I hans frånvaro får nyförvärvet från Kvarnby IK, Johan Svensson, förtroendet. In som andremålvakt kallas unge Albert Rosensköld.

Värt att nämna i övrigt är att Baris Hümmet är tillbaka i truppen efter en tids skadefrånvaro. Dessutom ett frågetecken för Sami Güngör som inte tränat sedan vadsmällen i drabbningen mot Hässleholms IF.

– Men han ingår i truppen Sedan får vi se hur statusen är matchdagen, avrundar Nils-Erik Persson.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Johan Svensson, 30. Albert Rosensköld –  3. Adriano Kalisiak, 5. Philip Persson Lundgren,  6. Gustaf Backaliden, 7. Baris Hümmet, 8. Buwar Karim, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Sadmir Zekovic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 18. Mohamed Rahmé, 19. Robin Svensson, 20. Nemanja Lekanovic, 27. Saban Pehilj, 87. Rudolf Mamoka, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (massör).

Indisponibla: Dardan Burrniku (fotledsskada), Henrik Bäckström (avstängd).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.