Inför Vänersborgs IF – IFK Malmö

Elliot Lindquist Nilsson är tillbaka i IFK Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

Under lördagen åker ett formstarkt IFK Malmö till Vänersborg för att ta sig an nykomlingskollegan Vänersborgs IF i den sjätte omgången av Ettan Södra.

– Vi är inne i en bra period för tillfället med sju poäng på de tre senaste matcherna och noll insläppta mål, konstaterar Roger Nilsson i ”di gules” tränartrio.

– Men det är poäng vi verkligen har fått kämpa för och vi är fullt medvetna om att vi behöver komma upp i samma höga arbetskapacitet mot Vänersborg för att behålla den positiva trenden.

Vänersborgs IF tog sig upp i Ettan efter ett ha vunnit sin division 2-serie utan en enda förlust i fjol.

Därefter öppnade man årets seriespel med tre raka segrar och serieledning. I de två senaste omgångarna har det dock blivit nederlag, 1-2 mot Torns IF och förra veckan 1-4 i mötet med Skövde AIK.

Trots dessa två förluster innehar dock Vänersborg andraplatsen i en jämn tabell.

IFK Malmö kan stoltsera med att ha hållit nollan i de tre senaste matcherna, vilket har resulterat i två segrar och en oavgjord. ”Gulingarna” ligger därmed sjua på åtta poäng.

Defensiven sticker ut och endast fyra insläppta mål är bäst i serien ihop med Österlen FF. Antalet gjorda mål, fyra, är minst tillsammans med FC Linköping City, men i senaste matchen mot Utsiktens BK producerade det gula manskapet många målchanser.

– Det defensiva agerandet ute på plan har i princip varit felfritt medan vi känner att vi har mer att få ut av vårt offensiva spel, vilket vi hoppas höjs ett par snäpp vad det lider, säger Roger Nilsson

– Men så länge vi håller nollan, är hungriga i den offensiva boxen och fortsätter att skapa mycket på fasta situationer så är vi svårslagna.

Jesper Rindmo är avstängd efter att ha dragit på sig sin tredje varning, men däremot är Elliot Lindquist Nilsson redo för spel igen.

MATCHGUIDE

Avspark: 15.00.

Arena: Vänersvallen Nord, konstgräs.

Domare: Kastriot Gerxhaliu, Skövde, Stefan Cosic, Göteborg, Bartek Svaberg, Partille.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Geronimo Balint, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Emil Johansson, 5. Philip Persson Lundgren, 6. André Strandberg,  7. Jakob Andersson, 8. Viktor Ekblom, 9. Besnik Rustemaj, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Emil Jönsson, 13. Victor Sköld, 14. Granit Stagova, 16. Luka Petrovic, 21. Martin Johansson (lk), 23. Gustav Hillstedt. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 07.50 i klubblokalen på Malmö Stadion.