Inför Vimmerby IF – IFK Malmö

IFK Malmö

Tre erövrade och sex tappade poäng. Där har ni IFK Malmös facit efter de tre inledande omgångarna i division 2 Östra Götaland.

– Vi hade självklart hoppats på bättre utdelning. Men någon panik känner vi inte. Vi får jobba vidare lugnt och metodiskt så kommer resultaten. För oss gäller det att få upp vår lägstanivå och hitta spelglädjen igen. Vi vet vad vi kan prestera när vi är som bäst, säger tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Strax efter klockan 9 på lördagsförmiddagen rullar spelarbussen ut från Malmö med destination Vimmerby.

Vad vet du om er kommande motståndare?

– Ett lag som blivit överflyttad till den östra serien i  år. Vad jag vet är att Vimmerby föryngrat laget markant den här säsongen med sju-åtta stycken unga hungriga spelare. Har en målvakt som är erkänt duktig med fötterna och en rutinerad anfallare som varit med på hela deras resa. Sedan spelar de likt de flesta lag när man kommer högre upp i landet en fysisk fotboll.

IFK Malmö kommer att göra en del ändringar inför mötet. Viktor Ivanov blev utvisad senast mot Lindsdal och vilar därmed automatiskt. Tillbaka är däremot målvakten Henrik Bäckström som startar mellan stolparna. In i startelvan går även Adi Hadzikadunic, som ersätter Viktor Ivanov som vänsterback. På topp inleder Saban Pehilj i par med Robin Svensson.

Förutom nämnde Viktor Ivanov missar även trion Philip Persson Lundgren (sjuk), Dardan Burrniku (magsjuk) samt Buwar Karim (tagit en kortisonspruta för en ömmande hälsena), besöket i Vimmerby.

Avspark blir det klockan 15. Tre gula poäng står högst upp på önskelistan. Si så där, runt 16.45 i  morgon vet vi om önskan blivit uppfylld.

MATCHGUIDE

Avspark: 15.00.

Arena: Skobes Arena, konstgräs.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Johan Svensson –  3. Adriano Kalisiak, 6. Gustaf Backaliden, 7. Baris Hümmet, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Sadmir Zekovic, 13. Adi Hadzikadunic, 15. Martin Holm (lk), 16. Filip Gavran, 18. Mohamed Rahmé, 19. Robin Svensson, 20. Nemanja Lekanovic, 22. Oguzcan Avci, 27. Saban Pehilj, 87. Rudolf Mamoka, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (massör).

Indisponibla: Buwar Karim (tagit en kortisonspruta för en ömmande hälsena), Dardan Burrniku (magsjuk), Philip Persson Lundgren (sjuk), Viktor Ivanov (avstängd för utvisningen mot Lindsdals IF).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 09.15 i klubblokalen på Malmö Stadion.