Inför IFK Malmö – KSF Prespa Birlik

IFK Malmö

Komfortabel 4-1-seger senast mot Kvarnby IK. På söndagen är det än en gång Malmöderby för IFK då KSF Prespa Birlik kommer på Stadionbesök.

Gästerna har en mikroskopisk chans att knipa en kvalbiljett till division 1. Prespa Birlik hade behövt tre poäng senast mot tidigare serieledaren Hässleholms IF, men nu blev matchen mållös vilket betraktades som förlust i båda lägren.

I våras slutade derbyt 1-1 på Heleneholms IP.

– Ganska rättvist resultat med mersmak för oss, säger IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Hos ”di gule” är målvakten Henrik Bäckström tillbaka efter sjukdom.

– Hela truppen är intakt. Det finns varken sjukdomar eller skador så det ser ljust ut och ska bli roligt att möta Prespa Birlik. Kittlar alltid extra med ett Malmöderby. Jag tror det kommer bli en lika tät drabbning som i våras, fortsätter Nils-Erik Persson.

KSF Prespa Birlik förfogar över ett namnstarkt lag, innehållande en viss Mohammad El-Kayed. Så sent som i fjol i den gula tröjan. Men det finns fler spektakulära spelare i Freddy Borg och Tobias Malm för att bara nämna några.

Heleneholmsklubben har annars haft en brokig säsong med bland annat tränarturbulens som följd. Först lämnade huvudtränaren Hannu Sirviö, som senare följdes av assisterande Esbjörn Berghult.

Nu tränas laget av Almir Buhic, som bara har goda vitsord att säga om sin kollega i IFK.

Så här säger Buhic till Prespa Birliks hemsida:

– Tycker Nisse gjort ett bra jobb med det material han haft att jobba med. De var lite odisciplinerade under våren. Det har han fått styr på och det kommer inte att bli någon lätt match för oss.

Berömmande ord som Nisse Bagare tar åt sig.

– Alltid kul att höra.

Med tre matcher kvar har IFK Malmö kontraktet i hamn och ligger sexa. Hur ser du på säsongen som helhet hittills?

– Det finns säkert en del IFK:are som är skeptiska. Tycker ändå vi ska vara nöjda, även om säsongen inte riktigt är slut. Vi får inte glömma att vi tappat sju spelare under säsongen. Nio spelare egentligen om vi lägger till Saban Pehilj som inte kunnat träna fullt ut på grund av sitt arbete samt vår målvakt Johan Svensson (opererad). Vilket annat lag hade mäktat med det, undrar IFK-tränaren med all rätt.

Som med stor tillförsikt börjat blicka fram mot nästa säsong.

– Tycker det ser mycket ljust ut för vår del. Men först är det derbyt mot Prespa Birlik som gäller.

Efter detta sista Malmöderby står Asarum (borta) och slutmatchen Räppe (hemma) på programmet. Båda lagen förlorade IFK vårmötena mot, så det borde finnas tillräcklig tändvätska för framgång i den viktiga slutpositioneringen inför 2018.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Tonny Tindberg – 2. Dardan Burrniku, 3. Dylan Gomli, 4. Jusuf Qoku, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Gustaf Backaliden, 7. Mohamed Ramadan, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 12. Mikael Marques de Pombal Vivar, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 18. Mohamed Rahmé, 19. Robin Svensson, 87. Nemanja Lekanovic, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla:

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.