IFK Malmö

Det blev ingen lyckad premiär för IFK Malmö som 1-2-föll hemma mot division 2-nykomlingen Eslövs BK. På lördagen jagar “di gule” revansch i bortamötet med IS Halmia som kanske är en av de tuffaste uppgifterna på hela säsongen. 

Föreningarna har många likheter. Alltsedan 1960-talet har seriedrabbningarna varit otaliga mellan klubbarna. Både Halmia och IFK Malmö bär på stolta traditioner. Lagen har även haft dippar och varit nere i division 4 och vänt i modern tid. Dessutom föll de båda tilltänkta topplagen i omgång 1. 

I fjol tog “gulingarna” full pott. Vårens möte på Örjans Vall slutade 2-0 och på hösten blev det 1-0 på Malmö Stadion.

– Två oerhört jämna matcher där vi hade marginalerna med oss, minns IFK-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

I slutomgången i höstas var det nämnda vara (marginalerna) som stod på Halmstadslagets sida och därmed snuvade kvalbiljetten för IFK Malmö.

Men det är historia. Nu gäller det att studsa tillbaka direkt efter premiärnederlaget. En bortapoäng mot ett lag av Halmias kaliber får anses vara en vunnen poäng.

– Men vi vill givetvis alltid vinna även om vi vet det kommer bli tufft. Halmia är ju en av seriefavoriterna, fortsätter Nisse Bagare.

Några förändringar i IFK-truppen blir det inte. Mikael Marques de Pombal Vivar är åter i träning, men lär få vänta en vecka till innan han är i speldugligt skick. Duktige mittfältaren Victor Sköld är fortsatt på skadelistan även om det sakta men säkert går åt rätt håll.

– Tråkigt att båda är borta. Både Mikael och Victor är viktiga spelare för oss. Sköld har fortfarande känning av sin hälsporre. En skada som är seg och tar sin tid att läka, avslutar Nils-Erik Persson som önskar passera Hallandsåsen på vägen hem med poäng i bagaget.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00.

Arena: Örjans Vall.

Domare: Jovan Krsmanovic, Jönköping, Stefan Andrade, Gislaved, Rafal Posnik, Lagan.

Följ matchen: IS Halmias webb-TV-sändning eller Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Jakob Hoff, 22. Tonny Tindberg – 4. Gustav Nordström, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Yves Rubasha, 7. Jesper Lantz, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Almir Taletovic, 11. Oskar Zubac, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Mohamed Rahmé, 21. Elias Olsson, 94. Noor Zadran, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Indisponibla: Colin Twetman (ont i en fotled), Hashim Hashim (privata skäl), Mikael Marques de Pombal Vivar (ont i foten, rehab), Victor Sköld (hälsporre). 

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.45 för mat i klubblokalen på Malmö Stadion och 45 minuter senare är det avfärd.