Inför IFK Malmö – Räppe GoIF

IFK Malmö

Säsongens sista division 2-drabbning står för dörren när IFK Malmö välkomnar Räppe GoIF till Stadion på lördagseftermiddagen.

I potten ligger förutom ”äran”, att sätta ett segeravtryck inför 2018. Samt att inte avsluta 2017 med två raka förluster, när övriga hösten har varit stabil och framgångsrik. En seger mot Räppe skulle placera Malmökamraterna bland topplagen i hösttabellen.

– Så vi ska göra allt för att vinna. Från bortaförlusten med hela 0-4 mot dem i våras, vill vi absolut revanschera oss, säger IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Laget får klara sig utan målfarlige Mohamed Ramadan. Hans ena axel gick ur led i senaste matchen mot Asarum. Den återställdes ganska omgående, så Ramadan kunde fullfölja tilställningen.

Under förliden vecka har han dock haft kännbara smärtor, vilket nu förhindrar spel.

– Tråkigt, men vi får bevisa att vi kan klara oss utan honom även om det blir ett kännbart avbräck, fortsätter Nils-Erik Persson.

Också i övrigt blir det en hel del ändringar i truppen jämfört med förra helgen. Duon Sami Güngör och Jamshed Asekzai är avstängd. Dessutom är backklippan Dardan Burrniku sjuk.

– Det var likadant förra gången vi mötte Räppe. Även då saknade vi ett antal spelare av olika anledningar, påminner tränaren.

Å andra sidan är tre namn tillbaka; Philip Persson Lundgren (avstängd senast), Nemanja Lekanovic och målvakten Tonny Tindberg som har tillfrisknat. Vem som vaktar IFK Malmö-målet från start är ännu inte bestämt. Henrik Bäckström gjorde en stark återkomst i Asarum senast och finns också med i bilden.

– Eftersom båda lagen inte har något avgörande att spela för, spår jag det kan bli en öppen och sevärd match. Räppe är ett bra lag, det bevisades inte minst i förra omgången där Lunds BK besegrades. En stark prestation, avslutar Nisse Bagare.

Efter serieavslutningen mot Räppe tränar ”di gule” som vanligt på måndag. Därefter väntar tre veckors vila, innan Nils-Erik Persson och tränarkollegan Ola Severin på nytt sammankallar styrkorna. Närmare bestämt måndagen den 6 november, då riktlinjerna inför 2018 års säsong sakta planeras börja ta form.

En säsong som de flesta IFK-anhängarna redan nu har all anledning att blicka fram emot …

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Tonny Tindberg – 2. Sajjad Al-Khazaali, 3. Dylan Gomli, 4. Jusuf Qoku, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Gustaf Backaliden, 9. Mikael Marques de Pombal Vivar, 12. Oguzcan Avci, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 16. Maximiliano Ahumada Ferreira, 18. Mohamed Rahmé, 19. Robin Svensson, 87. Nemanja Lekanovic, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Dardan Burrniku (sjuk), Jamshed Asekzai (avstängd för tre varningar), Mohamed Ramadan (axeln ur led), Sami Güngör (avstängd för utvisningen mot Asarums IF FK).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.