Kapten Holm stannar i IFK Malmö

Lagkaptenen Martin Holm har bestämt sig för en fortsättning i ”di gule”. Foto: Michael Lindholm 2017

I slutet av förra veckan blev det klart att IFK Malmös lagkapten, Martin Holm, förlänger sitt avtal över 2018. När 26-åringen anslöt från KSF Prespa Birlik i januari 2016 skrev han på för två säsonger. 

Att Holm också utnyttjade sitt optionsår är inget han ångrar, snarare tvärtom.

Redan nu ser mittbacken med stor tillförsikt fram emot nästa säsong.

– Känns som att vi har något på gång. Hela höstsäsongen har varit stabil. Kan vi behålla nuvarande trupp blir det riktigt intressant. Jag ser positivt på framtiden, säger Martin Holm, som alltså går in på sitt tredje spelår i ”di gule”.

Hur ser du på säsongen som varit?

– Den blev bättre och bättre ju längre tiden led. Till slut en sjätteplats. Någon nedflyttningsstrid var vi aldrig inblandade i, likt både 2015 och 2016. Så helt okej som den utvecklade sig, även om vårens resultat blev en liten missräkning.

Avslutningsvis, vad spår du om nästa år?

– 2018 ska bli ännu bättre, avrundar kapten Holm utan minsta darr på stämman.

TRUPPKOLLEN

Klara spelare: Gustaf Backaliden, Martin Holm.

Nyförvärv:

Förluster: