,

Carlberg står för scoutingen

Jonas Carlberg är huvudansvarig scout i IFK Malmö. Foto: Sebastian Jonsson

IFK Malmö har utvecklat verksamheten under hela 2017 och från i höst har föreningens nya huvudscout, Jonas Carlberg, jobbat allt intensivare inför 2018.

30-åringen anslöt till ”di gule” i juni via ungdomsansvarige Sebastian Jonsson. Detta efter att ha arbetat tillsammans i Landskrona BoIS U19 under hösten 2016 och våren 2017.

Carlberg besitter fina meriter som före detta elittränare samt instruktör för Skånes Fotbollförbund. Han innehar också ett Diploma via IPSO Scouting och under sin första tid i IFK Malmö låg föreningens U19-trupp i blickfånget.

När nu säsongen är färdigspelad för A-laget kommer också dess verksamhet i fokus, för vilken Jonas Carlberg under de senaste månaderna kartlagt namn i samtliga divisioner runt om i Skåne.

– Där gäller att söka en bra mix av spelare. Unga duktiga spelare, etablerade seniorspelare respektive spelare med spets, förklarar Carlberg.

– Först och främst gäller det att scouta spelare som gör IFK Malmö bättre alternativt som kan ersätta försvinnande namn. Lämnar en spelare ska vi direkt veta vilka alternativ vi har för att kunna ersätta denne.

Frimånaden för amatörer är 15 november till 15 december och han konstaterar att vi kan räkna med att en del spelare utifrån lär dyka upp för att testa flygförmågan med Kanariefåglarna.

– Min roll är inte att ta beslut vilka som ska ingå i en A-trupp, utan jag lägger fram alternativ och sedan är det upp till tränare och styrelse/sportgrupp att ta besluten.

Jonas Carlberg är IFK Malmös kontaktperson när det gäller provspel.

– Det fungerar inte att man ringer ett antal olika namn i föreningen. Vi vill ha tydliga riktlinjer hur vi ska arbeta och vilken person man ska vända sig till.

Kontakt
Jonas Carlberg
0763-169999
jonas.carlberg@ifkmalmo.se