Svensson fortsätter i IFK

Robin Svensson (till höger) har bestämt sig för en fortsättning i IFK Malmö. Foto: Michael Lindholm 2017

26-årige anfallaren Robin Svensson är klar för en andra säsong hos ”di gule”.                                

– Jag vill vara med och föra upp IFK Malmö till division 1, det är målet. Känner att jag har mer att tillföra i detta sammanhang. Med bibehållen trupp har vi goda möjligheter att klättra en nivå, säger han.

Till IFK värvades Svensson som anfallare, positionen han trivs allra bäst på. Så mycket till spjutspets har det dock inte blivit i år, i stället har han flyttats ner som mittfältare. Där har Kulladals FF-produkten fått ikläda sig en annan roll, mer som framspelare än avslutare.

Vilket IFK Malmö-publiken blev varse i sista seriematchen mot Räppe GoIF, gul seger med 3-0. Två assist låg Robin Svensson bakom när han levererade dubbelt till tremålsskytten Noor Zadran.

– Tror inte jag gjorde mer än fyra mål den här säsongen. Men desto fler assist, konstaterar han.

Till sist, Robin. Vilken position trivs du nu bäst på, anfallare eller mittfältare?

– Tveklöst anfallare. Jag trivs bäst på topp och hoppas att få spela mer från den positionen nästa år. Känner att jag har en hel del sparkapital inom mig som målskytt, deklarerar Robin Svensson bestämt

För sifferbitare kan meddelas att så sent som säsongen 2015 gjorde nuvarande IFK:aren 15 mål på topp i Kvarnby under Nisse Bagares framgångsrika ledarskap. Det bidrog i högsta grad till seriekollegans stolta tredjeplats i tvåan bakom blivande division 1-lagen Karlskrona och Prespa Birlik.

TRUPPKOLLEN

Klara spelare: Gustaf Backaliden, Martin Holm, Robin Svensson.

Nyförvärv:

Förluster: