Svensson valde IFK Malmö

IFK Malmö

IFK Malmö spetsar sin trupp ytterligare inför säsongen 2017. I dagarna har division 2-klubben gjort klart med seriekonkurrentens Kvarnby IK:s vasse anfallare Robin Svensson, 25 år.

Att valet föll på IFK förklarar Robin själv så här.

– Klubben har ambitioner och jag kände för ett miljöbyte. Dessutom ville jag fortsätta ha Nisse (Nils-Erik Persson) som tränare.

I Kvarnby stannade han i fyra år. Höstsäsongen i fjol blev till stora delar spolierad för honom då krånglande ljumskar hindrade spel.

2015 var dock lyckosamt. Kvarnby IK hamnade på tredjeplats i sluttabellen och Robin Svensson dundrande in mål i parti och minut, 15 fullträffar blev det totalt och en framskjuten placering i skytteligan.

Till vardags jobbar Svensson som snickare. Innan han anlände till Kvarnby hade 25-åringen hunnit med spel i både BK Olympic och Kulladals FF. På måndag möter IFK just Kulladal i årets första träningsmatch.

– Ska bli kul att ställas mot min gamla klubb, fortsätter Robin Svensson som numera är helt kvitt sina ljumskproblem.

Slutligen, vad tror du om IFK Malmös möjligheter den här säsongen?

– Vi har ett spännande lag på gång som definitivt bör vara med i toppstriden, avrundar IFK-anfallaren, innan det är tid för att slå in ett nytt spik under arbetsdagen.

Och apropå spik är det säkert många gula supportrar som hoppas att han ska dundra in en del av den varan i ”kistan” detta 2017.

Välkommen till IFK, Robin och lycka till i din nya omgivning.