Seriegodis säsongen 2017

IFK Malmö

Tre versioner av division 2 Östra Götalands tabell 2017.

IFK:s kvalitetshöjning efter sommaren blev mycket tydlig. Bakgrunden var handfast problemlösning och truppoptimering.

Särskilt trevliga kulinaria är också att seriens båda div1-promoverade lundalag Torns IF (1:a) och Lunds BK (2:a) hade stora bekymmer med IFK Malmö, vilket resulterade i deras enda borta- respektive hemmaförlust.

Torn förlorade bara 1 gång på bortaplan, just mot premiärhajpade Di Gule på Malmö Stadion den 8 april, 3-4 (1-3).

Lunds BK fick inkassera sin enda hemmaförlust 2017, när Kanariefåglarna 20 maj flög iväg med alla poängen, 2-3 (efter 0-3 till 7 minuter före slut).

I gengäld ska erkännas att LBK tog en gruvlig bortarevansch på Malmö Stadion den 2/9 med inte mindre än 5-0. Oaktat en del av oss än i dag grubblar över hur dessa siffror kunde formeras, med tanke på Krubbans totalt fem målchanser i matchen.

Men många ärrade gulingar vet alltför väl hur nyckfull IFK:s fotbollsvärld varit, så det är bara att gratulera våra lundabröder till deras avancemang.

Nästa säsong är det istället meningen att vi ska följa i deras upptrampade div1-spår.

På Tornvallen fick Torns IF ingen hemmarevansch i höstpremiären 28 juli. Denna match slöt 2-2 med stark gul mersmak och löften om en klart vassare höstsäsong. Nisse Bagare fick också mycket beröm av Tornkollegan för denna högklassiga tillställning.

Så med tanke på vårens komplikationer slutade ändå säsongen 2017 i dur för Malmökamraterna. Detta efter att de båda föregående div2-säsongerna 2015 och 2016 resulterade i de nedre tabellregionerna.

Årets sjätteplats av 14 i div 2 får ses som meriterande och löftesrik. Framtiden är ljus och truppen jättestark. Klubbtrivseln är åter i topp bland medlemmar och spelare sedan den förlorade uppåtkursen efter kvalbragden mot Nike 2014.