Hadzikadunic stannar i IFK

IFK Malmö

Ytterligare en spelare har bestämt sig för att representera IFK Malmö 2018. Det handlar om den 21-årige mittbacken Adi Hadzikadunic som därmed går in på sin fjärde IFK-säsong. 

Hadzikadunic kom från Prespa Birlik sommaren 2015. Ett klubbyte han aldrig ångrat även om konkurrensen i ”di gule” är hård på mittbackspositionen. Martin Holm, som dessutom är lagkapten, och Philip Persson Lundgren är hans rivaler.

– Det är bara positivt. Konkurrensen är enbart inspirerande. Utan den är det svårare att utvecklas, anser Adi Hadzikadunic.

Säsongen som gått är 21-åringen nöjd med. Han känner inombords att IFK har något på gång.

– Jag trivs oerhört bra i klubben och vi har en bra trupp. Förhoppningsvis är vi med och slåss i toppstriden 2018.

Mittbacken startade i årets avslutande MM-matcher mot IF Limhamn Bunkeflo och FBK Balkan. Där visade Hadzikadunic upp ett stabilt spel som vittnar om att tränarna Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson och Ola Severin har alternativ i den centrala fyrbackslinjen.

Säkert är det många som känner igen Adis efternamn, Hadzikadunic. Hans lillebror Dennis spelar som bekant i Malmö FF.

Således en gul och en blå i familjen.

– Men det är ingen fara. Vi brukar som regel se varandras matcher när de inte kolliderar.

Nu tränar IFK Malmö två veckor till innan spelarnas julledighet tar vid.

– Ska bi rätt skönt. Säsongen har varit lång. Samtidigt längtar man redan nu till nästa. En säsong som jag hoppas blir ännu bättre än den vi har bakom oss, avslutar Adi Hadzikadunic.

Bredvid fotbollen studerar IFK-försvararen i Lund. Halva studietiden är avverkad, två och halvt år. Till våren 2020 är han färdigutbildad civilingenjör inom väg och vatten.

Klart är även att anfallaren Saban Pehilj lämnar efter tre säsonger. Ny klubbadress för 25-åringen blir Bosnien Hercegovinas SK i division 6.

TRUPPKOLLEN

Klara spelare: Adi Hadzikadunic, Gustaf Backaliden, Martin Holm, Mohamed Ramadan, Philip Persson Lundgren, Robin Svensson, Sami Güngör.

Nyförvärv:

Förluster: Saban Pehilj (Bosnien Hercegovinas SK).