Rindmo: Kändes nästan rätt direkt

IFK Malmö

Här är årets julklapp till alla IFK Malmö-supportrar. Division 1-meriterade anfallaren Jesper Rindmo lämnar lokalkonkurrenten Prespa Birlik för att spela i gult 2018.
– Jag återvänder gärna till ettan med IFK, berättar 22-åringen för ifkmalmo.se. 

Även om Rindmo är förhållandevis ung har han hunnit med mycket. IFK Malmö blir åttonde klubbadressen. Resan till Malmö Stadion har gått från moderklubben Skivarps GIF via Skurups AIF, Trelleborgs FF, Malmö FF, Lunds BK, Kristianstad FC och KSF Prespa Birlik.

I LBK och KFC provade Skivarpssonen på division 1-röken. En serie han gärna återvänder till med ”di gule”.

– Det är min målsättning, men jag vet att det inte kommer bli lätt. Samtidigt tycker jag vi har ett bra lag som ska vara med och slåss i toppen. Sedan hade det varit förbaskat kul att vinna serien, det har jag nämligen inte gjort vid något tillfälle, förklarar spelaren från bostaden hemma i Skivarp.

Varför blev det IFK Malmö?

– En rad olika parametrar stämde. IFK passar bra i den situation jag befinner mig.

Sommaren 2019 är Jesper Rindmo färdigutbildad mäklare. Vid sidan om studierna i Skurup, och fotbollen, jobbar han med en rad olika projekt för att undvika studieskulder.

Så 22-åringen är utan tvekan en lirare med många järn i elden.

Och om du beskriver dig som spelare?

– Jag har en offensiv läggning och trivs bäst på kanten, antingen som mittfältare eller anfallare. För mig är det viktigt att ha mycket boll och min främsta egenskap är som framspelare.

Årets skytteligavinnare i Prespa Birlik (14 mål) har hittills gjort blott tre träningar med IFK Malmö. Trots att det fanns anbud från många klubbar valde han att bli gul.

– Kändes rätt nästan direkt när jag klev in i omklädningsrummet. Vi har en fin gemenskap i gruppen och trivs tillsammans.

Därmed följer anfallaren en stolt familjetradition. Till saken hör att pappa Christer, Malmöpåg i grunden, har vaktat målet för IFK Malmö Handboll.

– Stämmer bra. Pappa är också kanariefågel, bekräftar Rindmo Junior innan det bär av till jobbet i Malmö så här dan före dopparedan.

TRUPPKOLLEN

Klara spelare: Adi Hadzikadunic, Gustaf Backaliden, Jesper Rindmo, Martin Holm, Mohamed Rahmé, Mohamed Ramadan, Nehar Maliqi, Philip Persson Lundgren, Robin Svensson, Sami Güngör, Victor Sköld.

Nyförvärv: Jesper Rindmo (KSF Prespa Birlik), Nehar Maliqi (FC Rosengård 1917), Victor Sköld (KSF Prespa Birlik).

Förluster: Johan Svensson (klubb ej klar), Nemanja Lekanovic (Österlen FF), Saban Pehilj (Bosnien Hercegovinas SK).