Severin förblir högerhanden

IFK Malmö

IFK Malmös assisterande tränare 53-årige Ola Severin fortsätter vara huvudtränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Perssons högra hand även säsongen 2018.

Severin blev helt klar för fortsatt uppdrag efter jul- och nyårshelgen.

Därmed går han in på sitt andra år med Malmökamraterna.

– Vi gjorde en bra höst och vi är på gång. Nu gäller det bara för oss att fortsatta på den inslagna linjen, förklarar Ola Severin från fåtöljen hemma i Rydsgård.

En gång i tiden stod för övrigt hans fotbollsvagga i Rydsgård. Hela sex brödrar Severin fanns ett tag i laget. Ur den digra skaran steg Ola ut lite extra. Nästa anhalt blev Trelleborgs FF, där han stannande i hela sju säsonger. Fyra av dem i allsvenskan, resterande tre i dåvarande division 1.

Efter det varvade han ner i Ystads IF. Där en viss Nisse Bagare fanns som tränare.

– Så det var i Ystad vi lärde känna varandra. Sista säsongen i YIF var jag för övrigt assisterande tränare åt honom, fortsätter Severin.

Det blev startskottet till hans tränarkarriär. Första uppdraget som huvudtränare blev moderklubben Rydsgårds AIF. Efter sejourer i såväl Veberöds AIF och Lunnarps BK korsades Ola och Nisses vägar åter i Lunds BK.

– Nisse ringde och frågade om jag var intresserad att bli assisterande tränare. Jag tackade ja, förklarar Ola.

Sedan försvann Nils-Erik Persson till Prespa Birlik. Dit följde aldrig Ola Severin med. Säsongen 2016 återbördades den strävsamma duon igen, för tredje gången hos IFK:s lokalkollega Kvarnby IK.

När sedan Nisse utsågs till före detta förbundskaptenen Olle Nordins efterträdare var inte Ola sen att följa med till ”di gule”.

På måndagskvällen hade IFK träningspremiär inför säsongen 2018. Ett 20-tal spelare fanns på plats.

– Det såg bra ut. I stort sett var det bara Philip Persson Lundgren (nyligen hemkommen från Thailand) och nyförvärvet Jesper Rindmo (Stockholmsresa) som saknades, säger Severin.

Vad förväntar du dig av IFK Malmö 2018?

– Som sagt vi har en stark trupp. Nu är det upp till oss själv att göra något bra av det hela, avslutar en hoppfull Ola Severin.