Nils-Erik Persson kommer att träna IFK Malmö även 2019 och Ola Severin (till vänster) förblir högerhanden. Foto: Lars Holmberg 2018

Trots att fyra omgångar återstår i division 2 Västra Götaland, plus eventuellt kval, är det redan klart att tränaren Nils-Erik Persson och hans assistent Ola Severin leder IFK Malmö även säsongen 2019. 

Därmed kan “di gule” presentera samma tränartrojka för tredje året i rad.

Nisse Bagare förnekar inte att han haft en del lockrop från andra föreningar.

Men …

– När IFK frågade om jag kunde tänka mig en fortsättning behövde jag inte fundera alltför länge. För mig känns det helt rätt att vara delaktig i den framtida utvecklingen, säger Nils-Erik Persson till ifkmalmo.se.

–  Kontinuitet är viktigt. Förmodligen är det ett bra tag sedan klubben hade samma tränare tre år i följd. Så känns väldigt inspirerande att få fortsätta och att allt redan är klart.

Även föreningens ordförande Hans Alm känner sig tillfreds med att tränarfrågan är i hamn.

– Allt blev klart i fredags. Våra tränare har gjort ett mycket bra jobb. Kan spelarna utan och innan och utöver resultaten har de skapat såväl glädje som harmoni i truppen, berättar han.

– En spelartrupp som vi är mycket belåtna med och kommer göra allt för att behålla. Vi har ett härligt go och fin stämning i laget nu. Och det ska vi ta vara på.

Några eventuella nyförvärv på gång?

– Beträffande den frågan är vi i en svår förhandlingssituation. Som bekant vet vi ju inte vilken division laget spelar i till våren. Oavsett nivå vill vi först och främst behålla nuvarande trupp.

Alm ser ljust på framtiden.

– Föreningen är inne på rätt spår. I sammanhanget får vi inte glömma bort att vi har fått fart på ungdomsverksamheten igen. På sikt är tanken att ungdomarna ska slussas in i seniortruppen. Utan dem står man sig ganska slätt som riktig förening.