IFK Malmö

Då var det dags för IFK Malmö att spela kvartsfinal i Malmömästerskapet. På torsdagskvällen tar division 5-klubben Husie IF emot “gulingarna” på Husiegårds IP. 

En drabbning där IFK får gälla som klar favorit i kraft av sin divisionstillhörighet. Men matchen ska givetvis spelas först.

Att större sensationer inträffar har IFK Malmö-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” en del meriterande erfarenhet av.  Speciellt sommaren 1993 då hans dåvarande förening Veberöds AIF eliminerade IFK Göteborg ur Svenska Cupen.

Hur som helst tar IFK uppgiften på största allvar.

– Självklart. Vi vill vinna hela mästerskapet. Annars är det ingen idé att anmäla sig, säger Nisse Bagare.

Som dock får räkna med att fem spelare inte kommer till spel. Saknas gör bland andra nyförvärvet Jesper Rindmo som är på utbildning i Stockholm, Viktor Ivanov står fortfarande på skadelistan, Noor Zadran är avstängd ytterligare en knapp vecka medan Robin Svensson ligger hemma i sjuksängen. Därtill saknas även Mohamed Rahmé.

– Tycker ändå vi har ett bra lag att ställa på benen, fortsätter Nils-Erik Persson i hopp om ett avancemang till semifinal.

Nämnas kan också att förre IFK Malmö-spelaren Blerim Mullici tränar Husie.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Husiegårds IP, konstgräs.

Startelvan (4-2-3-1): 1. Henrik Bäckström – 27. Mikael Marques de Pombal Vivar, 15. Martin Holm (lk), 5. Philip Persson Lundgren, 13. Adi Hadzikadunic – 6. Gustaf Backaliden, 20. Victor Sköld – 12. Ali Asa Jagori, 10. Sami Güngör, 8. Raslan Al Kurdi – 7. Mohamed Ramadan. Avbytare: 3. Dylan Gomli, 22. Nehar Maliqi (målvakt). Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Jesper Rindmo (utbildning med jobbet), Mohamed Rahmé (personliga skäl), Noor Zadran (avstängd för den grova utvisningen mot Kulladals FF i MM), Robin Svensson (sjuk), Viktor Ivanov (blödning i knäet).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 på Husiegårds IP.