IFK Malmö

Pressen ökar alltmer på IFK Malmö i division 2 Västra Götaland. Att “di gule” skulle vara utan poäng efter omgång 4 var högst osannolikt inför premiären. På måndagen ges ny chans till att spräcka segernollan hemma mot Ängelholms FF. 

Att bollen inte rullat “gulingarnas” väg så här långt är säkert de flesta överens om. Till lagets försvar kan nämnas att årets IFK Malmö-upplaga inte håller samma klass som fjolårets. Tappen av spelare som Viktor Ivanov, Gustaf Backaliden, Jesper Rindmo, Sami Güngör är kännbara. Dessutom är Victor Sköld ständigt på skadelistan.

Det tar tid att spela in ett delvis nytt lag. Samtidigt vill tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson ge andra förklaringar till den minst sagt olyckliga serieinledningen.

– Vi har gjort det bra periodvis, men en match varar i 90 minuter plus stopptid. Vår högsta nivå har varit helt acceptabel medan lägstanivån varit på tok för låg, sammanfattar han.

På måndag är det Ängelholms FF, som tränas av Roar Hansen, som väntar hemma på Malmö Stadion. Det krävs en trea för att IFK inte ska tappa fotfästet i den nuvarande bottenstriden.

Hittills har topptippade ÄFF, som ramlat ur två serier de senaste åren, inlett med blandade resultat. Två segrar och lika många förluster är facit.

– Ängelholm har ett intressant lag med en blandning av rutinerade spelare och ungdomar. Ska bli roligt att möta dem, fortsätter IFK Malmö-tränaren som kan glädjas åt att både Oskar Zubac och Mohamed Rahmé är tillbaka i matchtruppen.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Niklas Olsson, Ystad, Toni Lazarevski, Trelleborg, Stefan Velevski, Eslöv.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Jakob Hoff, 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Gustav Nordström, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Yves Rubasha, 7. Jesper Lantz, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Almir Taletovic, 11. Oskar Zubac, 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Mohamed Rahmé, 21. Elias Olsson, 94. Noor Zadran, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (bortrest), Colin Twetman (ont i en fotled), Hashim Hashim (privata skäl), Victor Sköld (hälsporre).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.