Inför IS Halmia – IFK Malmö

IFK Malmö

På lördagen åker division 2-klubben IFK Malmö norrut för mötet med ex-allsvenska IS Halmia på Örjans Vall. 

Ett lag som haft det trögt poängmässigt i de två inledande omgångarna, parkerar på jumboplatsen med noll poäng. Men det är inget IFK:s ödmjuke tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson fäster någon avseende vid.

I stället hissar han varningsflagg för en marig uppgift.

Nisse Bagare känner väl till Halmstadslagets kapacitet.

– Halmia spelar en fin fotboll. Dessutom är laget bollskickligt och vill styra matcherna. Vi måste vara på tårna direkt för att det ska kunna gå vägen, upplyser Nils-Erik Persson.

På gula skadelistan har Viktor Ivanov varit ”mantalsskriven” en längre tid under vårsäsongen, men är nu åter i träning.

Så sent som i måndags skrev Mohamed Ramadan in sig på samma lista efter lårsträckningen på Malmö Stadion mot Högaborg. Förutom nämnda duo är mittbacken Philip Persson Lundgren alltjämt utanför truppen på grund av sjukdom.

Veckans träningar har överlag sett bra ut och IFK Malmö vill gärna dryga ut sitt poängintag uppe i Halmstad.

– Gör vi det kan vi inte klaga över utdelningen i serieinledningen. Men vi måste som sagt spela riktigt bra för att det ska gå vägen. I vilket fall blir det ett spännande möte, siar tränaren avslutningsvis.

Att sätta någon favoritstämpel på IFK är dock att sticka ut hakan för mycket. Liksom att såga jumboplacerade Halmia. Marginalerna i dagens seriefotboll är som alla vet små, ibland oskönjbara.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00.

Arena: Örjans Vall.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Jusuf Qoku, 6. Sajjad Al-Khazaali, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Sami Güngör, 11. Jesper Rindmo, 13. Adi Hadzikadunic, 15. Martin Holm (lk), 16. Ahmad Al Kafafi, 18. Mohamed Rahmé, 19. Gustaf Backaliden, 20. Victor Sköld, 94. Noor Zadran, 96. Ali Asa Jagori. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Mohamed Ramadan (skadad), Philip Persson Lundgren (sjuk)

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.