IFK Malmö

Matcherna duggar tätt för IFK Malmö så här i midsommartider. Segersötman från måndagens batalj hemma mot Hittarp har knappt hunnit lagt sig förrän det är tid för nästa drabbning. På torsdagen väntar jumbon Varbergs GIF på Påskbergsvallen.

Trots hallänningarnas prekära läge finns det all anledning att höja ett varningens finger inför mötet i division 2 Västra Götaland.

Varberg har nämligen visat en uppåtgående trend de två senaste omgångarna. Först oavgjort mot tidigare serieledaren Sävedalen, 2-2, som följdes upp av en 3-1-seger i helgens bortamatch mot Kvarnby IK.

I den sistnämnda fajten hade IFK som vanligt spioner på plats.

– Varberg är tungt att möta, ett fysiskt starkt lag så vi måste upp i nivå. Kan vi nå samma höjder som i måndags mot Hittarp finns goda möjligheter. Då var det en härlig tändning i laget. Något som vi ska se till att fixa den här gången också, säger IFK Malmö-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

Senast saknades Mikael Marques de Pombal Vivar på grund av sjukdom. Marques de Pombal Vivar stod även över tisdagens träningspass liksom febersjuke Philip Persson Lundgren.

Duon är heller inte tillgänglig för spel på torsdagen.

– Vi åker upp till Varberg klockan 15 på torsdagseftermiddagen, Före avresan äter vi en gemensam måltid hemma på Stadion, upplyser IFK-tränaren, som tillsammans med sina adepter ska se till att det blir en ny urladdning.

Han avslutar:

– Efter Varbergsmatchen har spelarna tre dagars ledighet under midsommarhelgen.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Påskbergsvallen

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Tonny Tindberg – 6. Sajjad Al-Khazaali, 7. Mohamed Ramadan, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Sami Güngör, 11. Jesper Rindmo, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 18. Mohamed Rahmé, 19. Gustaf Backaliden, 20. Victor Sköld, 21. Hashim Hashim, 94. Noor Zadran, 96. Ali Asa Jagori. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Mikael Marques de Pombal Vivar (sjuk), Philip Persson Lundgren (sjuk).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 14.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.