IFK Malmö

På lördagen avslutas gruppspelet i Malmömästerskapet och för IFK Malmös vidkommande innebär det bortamöte med FBK Balkan. Gul seger betyder möjlighet att ta sig vidare. Men det krävs även hjälp från annat håll. 

IFK Malmö återgår till sitt vanliga 4-2-3-1-system efter att ha testat 4-4-2 med diamant i de senaste matcherna.

— Mot Kulladal såg det riktigt bra ut. Resultatet av det nya systemet gav dock inte samma effekt senast trots att vi besegrade Limhamn Bunkeflo, säger tränare Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

– Det beror till stor del vilka spelare som är tillgängliga matchdagen när man tar beslutet om spelsystem. Vi har en plan A och en B-plan.

I drabbningen mot FBK Balkan blir det i stort sett samma startelva som senast mot LB07. Sportlovsresenärerna har ännu inte hunnit återvända från ledigheten med undantag av reservmålvakten Arber Metaj.

Nyförvärvet Jesper Lantz får svar på sina provtagningar på tisdag och kan efter det förhoppningsvis gå för fullt igen.

Mötet mot Balkan ser Nisse Bagare fram emot med tillförsikt. Division 3-klubben från Rosengård har inför säsongen spänt sina musklerna med en rad nyförvärv.

Bland annat den förre IFK-spelaren Sami Güngör.

– Balkan är en hårdsatsande förening. Ska bli intressant att möta dem och själva matchen blir en bra värdemätare  för oss, avslutar Nils-Erik Persson.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Rosengårds Södra IP, konstgräs.

Startelvan (4-2-3-1): 22. Tonny Tindberg – 18. Mohamed Rahmé, 13. Adi Hadzikadunic, 21. Elias Olsson, 8. Raslan Al Kurdi – 14. Sandro Nalic, 20. Victor Sköld – 96. Jamshed Asekzai, 11. Oskar Zubac, 94. Noor Zadran (lk) – 9. Robin Svensson. Avbytare: 4. Gustav Nordström, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Yves Rubasha, 17. Erik Cederberg, 30. Arber Metaj (målvakt). Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Indisponibla: Albin Sjöstrand Bjurnemark (bortrest), Colin Twetman (fotskadad), Hashim Hashim (privata skäl), Jesper Lantz (känningar efter en förkylning), Martin Holm (bortrest), Mikael Marques de Pombal Vivar (ont i låret och foten).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion alternativt 12.30 på Rosengårds Södra IP.