IFK Malmö till semifinal i MM

IFK Malmö

Efter en mållös första halvlek lyckades IFK Malmö till slut få hål på division 5-laget Ariana FC och därmed ta sig vidare till semifinal i Malmömästerskapet. Segersiffrorna blev 3-0 (0-0).

Den första halvleken var tämligen skral från ”di gules” sida.

– Vi var inte på hugget så långt och hade ett dåligt presspel. Plus ett lågt tempo, sammanfattade tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Vad han sagt till sina adepter under pausen vet bara de som befann sig strax utanför båset. Hur som helst blev det betydligt bättre fart efter sidbytet.

Robin Svensson fortsätter att visa upp sin gryende målform och slog in det förlösande 1-0-målet i minut 51. Philip Persson Lundgren hade sedan bara varit på planen en halv minut då han nickade in 2-0 på Raslan Al Kurdis hörna i 68:e minuten.

Drygt två minuter före ordinarie tids utgång fastställde nyförvärvet Yves Rubasha segersiffrorna till 3-0.

– Vår andra halvlek var väl okej. Samtidigt gjorde Ariana det bra även om de tröttnade något på slutet, avrundade IFK Malmö-tränaren som ville dela ut ett extra plus till Almir Taletovic.

I semifinalen väntar hemmamatch mot segraren mellan FC Möllan och Lilla Torg.

Publik: 150.
Domare: Markus Berggren, Malmö, Daniel Engdahl, Malmö, Srdan Petrovic, Malmö.
Mål: 0-1 (51) Robin Svensson, 0-2 (68) Philip Persson Lundgren (nick), 0-3 (88) Yves Rubasha.
Assist: 0-1 Noor Zadran (inspel), 0-2 Raslan Al Kurdi (hörna), 0-3 Noor Zadran (inspel).
Varningar, Ariana FC: Mustafa Arezoo (20), Edriss Hushmand (43), Omar Zadran (80).
Varningar, IFK Malmö: Raslan Al Kurdi (45+2).
Utvisningar, Ariana FC:
Utvisningar, IFK Malmö:

Startelvan (4-2-3-1): 22. Tonny Tindberg – 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 8. Raslan Al Kurdi – 17. Almir Taletovic, 7. Jesper Lantz – 96. Jamshed Asekzai, 11. Oskar Zubac, 94. Noor Zadran – 9. Robin Svensson. Avbytare: 4. Gustav Nordström (Jesper Lantz 38), 5. Philip Persson Lundgren (Albin Sjöstrand Bjurnemark 67), 6. Yves Rubasha (Oskar Zubac 73), 30. Arber Metaj (målvakt).

Byten
(38) Gustav Nordström in, Jesper Lantz ut
(67) Philip Persson Lundgren in, Albin Sjöstrand Bjurnemark ut
(73) Yves Rubasha in, Oskar Zubac ut

Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/lila byxor/lila strumpor (Tonny Tindberg & Arber Metaj).

Matchens lirare: Almir Taletovic.

Ariana FC

Ledare: Erol Bekir (tränare), Jonny Pennsäter (assisterande tränare), Taher Azizi (assisterande tränare).

Matchdräkt: Röda tröjor/svarta byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/svarta långbyxor/svarta strumpor (Muhammad Ali Kahidani).