Inför Skövde AIK – IFK Malmö

IFK Malmös tränare Roger Nilsson och Per Harrysson. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

Det finns en revanschlusta i det gula gänget efter förra helgens insats hemma mot Assyriska. Nu väntar Skövde AIK på bortaplan, ett lag som spelar för seriesegern.

Tränaren Roger Nilsson säger att alla vill visa upp att laget kan bättre än vad man visade senast.

– Det finns en revanschlusta och vi ska vara både mer aggressiva och hungriga på söndag.

Den här veckan har ledarstaben lagt in en träning även på lördagen. Först därefter spikas startelvan men det saknas fortfarande spelare. Nya på skadelistan är Gustav Hillstedt som fick gå av senast och Victor Sköld. André Strandberg är däremot tillbaka. Förhoppningsvis ytterligare någon.

Ett tag såg Oskarshamn och Trollhättan ut att rycka i serietoppen men nu har både Skövde AIK och Utsikten möjlighet att ta en plats i Superettan nästa säsong.

Roger Nilsson säger att det blir en tuff match på söndag men det finns ingen överdriven respekt för motståndarna.

– Det är ofta jämna matcher och små saker som avgör. Vi vet från matchen i våras att vi kan skaka Skövde.

På Malmö Stadion blev det 2-2 efter att Viktor Ekblom utjämnat för IFK i slutminuterna.

Det är välkänt att IFK Malmö haft det svårt med målskyttet under stora delar av hösten. Roger Nilsson säger att man tränat på det offensiva spelet i veckan för att få till målgörandet.

– Vi har kvalitet på träningarna och vi har pratat om hur vi ska spela. Men i matcherna har vi fått jobba hårt för att göra mål.

Det är sedan ett tag klart att kommande hemmamatch mot Vänersborg flyttas till Limhamns IP eftersom det är EM-final i amerikansk fotboll på Malmö Stadion. Det innebär en hemmamatch på konstgräs.

Roger Nilsson säger att man kommer att träna på konstgräs vid Stadion hela nästa vecka för att förbereda sig.

Matchen mot Skövde AIK startar klockan 14 på söndag.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Södermalms IP.

Domare: Jovan Krsmanovic, Jönköping, Abdelmasih Gergess, Jönköping, Elis Kvrgic, Alvesta.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Geronimo Balint, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 5. Philip Persson Lundgren, 6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Emil Jönsson, 12. Monday Samuel, 14. Granit Stagova,  16. Victor Isgren, 17. Jesper Rindmo, 19. Héctor Valeria Berntsson, 21. Martin Johansson (lk). Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Jesper Andersson (sportchef), Ingemar Janmarker (materialförvaltare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 06.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.