,

Inför Österlen FF – IFK Malmö

IFK Malmös tränare Per Harrysson tror inte att det blir svårt att ladda om inför säsongsavslutningen. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån 2021

Dags för säsongsepilog beträffande det gula manskapets första år i Ettan Södra. På lördag eftermiddag möter IFK Malmö redan avhängda Österlen FF på Skillinge IP.

Kan bli svårt att ladda om batterierna efter att kontraktet säkrats senast Per Harrysson, tränare?

– Jag tycker inte det borde bli det då vi hela tiden pratat om dels att hänga kvar, dels att bli bästa nykomling vilket det fortfarande finns chans till. Det har varit vår interna målsättning och ännu en fjäder i hatten om vi skulle lyckas med det.

– Vi möter ett lag som har näst minst poäng i serien medan Vänersborg möter Utsikten som spelar för seriesegern tillika direktuppflyttning till Superettan.

Av de fyra nykomlingarna från olika division 2-serier är det endast en – Vänersborgs IF – som ligger på övre halvan av tabellen, en åttondeplats med ett mål till godo på nian Qviding FIF inför den sista omgången. Övriga tre fördelar sig på platserna 10 (IFK Malmö), 13 (Åtvidabergs FF) samt 15 (Österlen FF).

Har serien varit så tuff som ni förväntat er?

– Absolut är det korta svaret. 2020 var vi inte färdiga med vårt lag där vi hade lite tur med pandemin som försenade säsongsstarten. Inte många och allra minst vi själva förväntade sig att vi skulle vinna serien där vi var något av en högoddsare.

– Väl uppe på denna nivå kan man likna laget och alla runt omkring vid en myrstack där alla agerat arbetsmyror och dragit sitt strå till stacken på ett beundransvärt sätt.

– Om man jämför vår budget med andra lags – exempelvis lördagens motståndare Österlen och där också både Åtvidaberg och Assyriska köpt många spelare – så har vi verkligen lyckats över förväntan med en begränsad budget.

Under förra besöket i Skillinge i somras i Svenska Cupen fanns två spelare med från IFK:s duktiga U19-lag, Michele Gomez Paloma och Victor Isgren. Den sist nämnda har sedan varit uttagen i truppen i flertalet av höstens matcher, senast mot Vänersborgs IF där han också kom in mot slutet av matchen.

Kan man förvänta sig att några ungdomar får chansen på lördag? Övrigt om truppen?

– Victor finns med i truppen då han fortfarande är under 18 år vilket är gränsen för ett professionellt kontrakt vilket kostar en viss summa årligen.

– Alla tillgängliga spelare är aktuella för truppen där Philip Persson Lundgren är avstängd och Jesper Rindmo är fortsatt skadad. Kofi Yeboah Addae återkom i träning på torsdagen.

Malmökamraterna har om inte överträffat förväntningarna så i alla fall genomfört sin första säsong i söderettan på ett berömvärt sätt. Särskilt med tanke på alla skador och avstängningar som kom efter sommaruppehållet.

Finns det några särskilda önskemål inför nästa säsong förutom att tomrummet efter Viktor Ekblom gjort sig gällande under hösten och kanske bör åtgärdas?

– Lite bredare trupp kan man ju önska sig för det har krävts maximala prestationer från samtliga spelare. Vi har gjort för lite mål och Viktor leder fortfarande den interna skytteligan trots att han bara deltagit i mindre än hälften av matcherna så visst finns det behov av fler offensiva pjäser.

Ifkmalmo.se vill passa på att tacka laget och tränartrion för den gånga säsongen. Ett lag som utmärkt sig som ett starkt kollektiv – en för alla, alla för en – och, som vi var överens om senast i denna frågestund: Ett lag som är jobbigt att möta.

Finns det något mer att tillägga?

– Inte mer än att jag och mina tränarkollegor är grymt stolta över laget och alla som hjälpt till och bidragit där vi har fått ut maximalt av mer eller mindre alla spelare. Det känns som om arbetet har lyft och etablerat laget på en ny nivå.

Avslutningsvis vill undertecknad framföra en hälsning från Mexiko från bröderna Carlvi som redan överfört medel till medlemsavgifter för nästa säsong. Återigen – liksom i artikeln i somras – framför de sin beundran för ert fina jobb med laget, alla ledare och inte minst ni tränare. Kommentar?

– Oj, tack så mycket och hälsa tillbaka så gott. Vi är nöjda, stolta och glada och som sagt så känner vi att vi fått ut det bästa av alla spelare.

MATCHGUIDE

Avspark: 13.30.

Arena: Skillinge IP, konstgräs.

Domare: Dino Demo, Helsingborg, Magnus Blennersjö, Löddeköpinge, Per Uppsäll, Halmstad.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Emil Johansson, 6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 10. Kofi Yeboah Addae, 12. Monday Samuel, 14, Granit Stagova, 15. Henrik Ahlberg, 16. Victor Isgren, 19. Héctor Valeria Berntsson, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk), 22. Ludvig Carlius, 23. Gustav Hillstedt. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare),  Thomas Klintberg (massör), Leif Nilsson (målvaktstränare), Jesper Andersson (sportchef).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 09.15 i klubblokalen på Malmö Stadion.