IFK Malmö

I dag är det 120 år sedan Idrottsföreningen Kamraterna Malmö bildades med stadgar från centralstyrelsen i Stockholm.

Historien kan berätta att det ägde rum i Högre Allmänna Läroverkets (nuvarande Malmö latinskolas) gymnastiksal den 23 april 1899. Ordförande vid det konstituerande mötet var skolans rektor Per Hjalmar Söderbaum. Redan samma dag fick föreningen ett 30-tal medlemmar – flertalet mycket unga pågar.

Medlemsavgiften fastställdes till tre kronor för manlig medlem och två för kvinnlig – per år.

Till IFK Malmös första ordförande valdes Victor Petersson, samtidigt som Per Hjalmar Söderbaum utsågs till hedersordförande på livstid. Ett obekräftat rykte säger att initiativtagarna firade föreningens bildande med en afton på Kramer.

120 år senare är Alla Malmöidrotters Moder i högsta grad vid liv och riktigt sugen på att ta sig an framtiden med allt vad det innebär.

Så vi säger stort grattis och lyfter på hatten för vår anrika förening!