IFK Malmö

På lördagen åker IFK Malmö till Vinåvallen för möte med Vinbergs IF i division 2 Västra Götaland. 

– Vi har skakat av oss den snöpliga förlusten mot Ängelholm och ska nu ta oss an Vinberg i en drabbning där det krävs att vi kommer upp i samma nivå som senast för att ta poäng, konstaterar tränaren Roger Nilsson.

Vinbergs IF ligger precis öster om Falkenberg och har många gånger varit näst bäst, efter Falkenbergs FF, i kommunen. Dock de senaste åren med konkurrens från Ullareds IK. Precis som “di gule” gör Vinberg nu sin sjätte raka säsong i division 2.

De två senaste hemmamatcherna har inneburit en seger (4-1 mot Varbergs GIF) och en oavgjord (2 -2 mot FC Rosengård 1917). Förra helgen förlorade man mot Eslövs BK med 1-4. På fem matcher har laget samlats ihop sju poäng och innehar med detta en sjätteplats.

Emil Jönsson och Jacob Christiansen, lån från Landskrona BoIS respektive Trelleborgs FF, tillhör numera IFK Malmö och finns med i 18-mannatruppen.

– Energinivån har varit hög på veckans träningar och konkurrensen i truppen är hög där många visat framfötterna. Vi räknar med att ställa upp med ett revanschsuget lag som kommer till Vinberg för att vinna matchen, säger Roger Nilsson.

MATCHGUIDE

Avspark: 13.30.

Arena: Vinåvallen A.

Domare: Niklas Andersson, Malmö, David Carlsson, Varberg, Dennis Hasic, Vessigebro.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 95. Nikola Delibasic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 6. Emil Johansson, 7. Dennis Rickbo, 8. Emil Jönsson, 10. Ilir Tahiri, 12. Elliot Sandström, 14. Sandro Nalic, 15. Henrik Ahlberg, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 17. Luka Petrovic, 18. Igor Arsenijevic, 19. Oliver Henneberg Bech, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk),  24. Gani Bunjaku, 28. Jacob Christiansen. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Leif Nilsson (målvaktstränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 08.50 i klubblokalen på Malmö Stadion.