IFK Malmö

På tisdagen är bollen åter i rullning. Skådeplatsen är klassiska Malmö Stadion där IFK Malmö gör upp om titeln i årets upplaga av Malmömästerskapet mot division 4-klubben Rosengård FF. 

Med andra ord en repris på fjolårets final. Den gången vann “di gule”, som därmed är titelförsvarare, med 4-1 på bortaplan. Faktorer som gör IFK till favorit både sett till hemmaplan och divisionstillhörighet.

Rosengård FF är ett förhållandevis ungt inslag på den malmöitiska fotbollshimmeln. Klubben stiftades 2012. Efter ett år i reservlagsserien var det dags för spel i division 7. Därefter har resan uppåt gått i rask takt och så sent som i höstas avancerade laget upp i fyran.

Och äventyret lär fortsätta. Åtminstone om man ska tro föreningens kreative ordförande Husein Miftar. Innan seriepremiären stack Miftar ut hakan ordentligt då han i nättidningen Skånesport.se basunerade ut att klubben skulle nå Allsvenskan inom åtta år. Så ambitionsnivån är det inget fel på.

Men först handlar det om 2019 års MM-final. En viktigt match som IFK Malmö givetvis vill vinna både för titeln och rent mentalt inför de elva sista omgångarna i division 2 Västra Götaland. Detta efter en våravslutning som var allt annat än munter med uddamålsförlusterna mot IS Halmia och Eslövs BK som förde ner laget i dyn. På lördag återstartar IFK med den svåra bortadrabbningen mot Qviding FIF.

Inför tisdagens MM-final har skadeläget ljusnat. Utanför matchtruppen är alltjämt mittbacken Philip Persson Lundgren som emellertid är i full gång med träningen. Missar finalen gör även Edriss Hushmand och Colin Twetman som tidigare representerat Ariana FC respektive Hyllie IK i årets upplaga av turneringen.

På måndagskvällen körde tränaren Nils- Erik “Nisse Bagare” Persson ett sista pass med spelarna.

– Matchen kommer i ett viktigt läge för oss. Nu gäller det att hitta glädjen igen. Vi är taggade, säger tränaren.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Markus Berggren, Malmö, Salah Aziz, Malmö, Daniel Engdahl, Malmö.

Följ matchen:

Truppen: 1. Jakob Hoff, 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Gustav Nordström, 7. Jesper Lantz, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Almir Taletovic, 11. Oskar Zubac, 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Mohamed Rahmé, 20. Victor Sköld, 94. Noor Zadran, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare).

Indisponibla: Colin Twetman (spelat MM med Hyllie IK), Edriss Hushmand (spelat MM med Ariana FC).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.