Ex-allsvensk ny målvaktstränare i IFK Malmö

IFK Malmö

Pa Dembo Touray, med allsvenskt spel i Djurgårdens IF, är ny målvaktstränare för IFK Malmös representationslag. Han gör sin första träning på tisdagen. 

Det var inför säsongen 2000 som Touray dök upp mellan stolparna i Djurgården efter att ha värvats från Real de Banjul i hemlandet Gambia. I DIF blev målvakten tämligen snabbt en stark profil, inte minst för sina långa utkast. Han vann SM-guld 2003 och 2005, Svenska Cupen såväl 2004 som 2005 och utsågs till lagkapten 2010.

Efter att Pa Dembo Touray lagt målvaktshandskarna på hyllan har han emellertid stannat kvar inom fotbollen, både som agent och målvaktstränare. Sedan några år tillbaka är 39-åringen mantalsskriven i Malmö. En stad han enligt egen utsago trivs bra i.

Första anhalten i  Malmö blev Heleneholms IP och därvarande KSF Prespa Birlik säsongen 2017. Från och med tisdag  är gambiern målvaktstränare i IFK Malmö. Ett välkommet och intressant inslag i den gula ledarstaben.  I och med Tourays ankomst har numera ”di gule” två tränarprofiler med allsvensk erfarenhet. Sedan tidigare finns assisterande tränaren Ola Severin i klubben.

Ny i IFK-familjen är även 48-årige massören Thomas Klintberg som börjar sitt uppdrag redan under måndagseftermiddagen. Däremot har Krister Persson slutat efter drygt fyra år på lagledarposten.

Noterbart i övrigt är att tredjemålvakten Arber Metaj lämnat truppen. Kvar som bollmotare finns rutinerade Tonny Tindberg och vårens nyförvärv från Rydsgårds AIF,  Jakob Hoff.