Mållöst i Malmöderbyt

IFK Malmö

IFK Malmö och KSF Prespa Birlik spelade oavgjort, 0-0, i det viktiga streckmötet i division 2 Västra Götaland på måndagskvällen. Ett resultat som innebar att ”di gule” avancerade ett pinnhål i tabellen, från elfte till tionde plats, och passerade därmed Hittarps IK.

Efter slutsignalen lät IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson något nedstämd över insatsen, men erkände samtidigt.

– Som matchen gestaltade sig ska vi vara mest nöjda med poängen. Prespa Birlik låg närmare segern, konstaterade han.

”Gulingarna” inledde bäst, men efter hand skaffade sig Prespa Birlik ett litet övertag. Gästerna hade även en gyllene möjlighet att avgöra i slutskedet då målvakten Jakob Hoff enhandsräddade en nick och såg till att den ena poängen stannade kvar på Malmö Stadion.

– Med försvarsspelet kan jag inte vara annat än belåten, i synnerhet inte när vi höll nollan. Framåt fanns det däremot en del i övrigt att önska. Vi saknade spets och fick inte till strukturen i vårt anfallsspel, fortsatte Nisse Bagare.

I IFK Malmö höjde sig redan nämnde Hoff över mängden tillsammans med Philip Persson Lundgren.

Nästa uppgift för det gula Malmölaget blir på lördag då man beger sig till Onsala för att möta den nuvarande tabellfyran. Vårens drabbning slutade med en 4-3-triumf och därav lär risken vara minimal för en ny 0-0-match.

MATCHFAKTA

2019-09-02 19.00
Division 2 Västra Götaland
Omgång 20
Matchnummer: 000026134.

IFK Malmö – KSF Prespa Birlik 0-0 (0-0)
Arena: Malmö Stadion.
Publik: 184 (103 betalande).
Domare: Bobby Sjögren-Engels, Helsingborg, Max Persson, Helsingborg, Fabian Ekwall, Lund.
Mål:
Assist:
Varningar, IFK Malmö: Jesper Lantz (59).
Varningar, KSF Prespa Birlik:
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, KSF Prespa Birlik:

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-2-3-1): 1. Jakob Hoff – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 8. Raslan Al Kurdi – 5. Philip Persson Lundgren, 20. Victor Sköld – 18. Mohamed Rahmé, 7. Jesper Lantz, 96. Jamshed Asekzai – 12. Edriss Hushmand. Ersättare: 9. Robin Svensson (Jesper Lantz 61), 21. Adam Golstrand (Mohamed Rahmé 68), 13. Adi Hadzikadunic (Philip Persson Lundgren 82), 2. Colin Twetman, 4. Gustav Nordström, 11. Oskar Zubac, 14. Sandro Nalic.

Byten
(61) Robin Svensson in, Jesper Lantz ut
(68) Adam Golstrand in, Mohamed Rahmé ut
(82) Adi Hadzikadunic in, Philip Persson Lundgren ut

Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/lila byxor/lila strumpor (Jakob Hoff).

KSF Prespa Birlik: 99. Mladen Kukrika – 2. Sanusi Naesae, 4. Dusan Mladenovic, 6. Emil Grimbe (lk, 0-90+1), 7. Omar Khattab, 9. Filip Gavran, 14. Hampus Ferhm, 16. Momcilo Dulovic, 19. Nikola Tmusic, 20. Dragoljub Andjelkovic, 21. Amel Lakota. Ersättare: 17. Primus Swenson (Dragoljub Andjelkovic 78), 18. Emil Sandström (Hampus Ferhm 84), 24. Yonis Roble (Emil Grimbe 90+1), 5. Gani Bunjaku, 22. Habib Issa, 1. Zakaria Abdulrazek (målvakt).

Byten
(78) Primus Swenson in, Dragoljub Andjelkovic ut
(84) Emil Sandström in, Hampus Ferhm ut
(90+1) Yonis Roble in, Emil Grimbe ut

Ledare: Vladimir Kostic (tränare), Daniel Mijac (assisterande tränare), Cemal Hasan (lagledare), Mathias Fekete (materialförvaltare), Lars Esbjörnsson (fysioterapeut), Valjon Bajraktaraj (målvaktstränare).

Matchdräkt: Gröna tröjor/gröna byxor/gröna strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Mladen Kukrika).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Philip Persson Lundgren.

KSF Prespa Birlik: Filip Gavran.

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 46.31.
Speltid, andra halvlek: 48.26.

SÄRSKILD NOTERING

* IFK Malmös Jesper Lantz drog på sig en varning som innebär avstängning i nästa omgångs bortamatch mot Onsala BK.

Sammanställt av: Michael Lindholm.