Inför IFK Malmö – KSF Prespa Birlik

IFK Malmö

På måndagen är det bäddat för ännu ett nervkittlande Malmöderby i division 2 Västra Götaland. Då välkomnar IFK Malmö konkurrenten från Heleneholm, KSF Prespa Birlik, till Malmö Stadion i ett för bottenstriden synnerligen viktigt möte.

Gästerna har definitivt spänt sina muskler på sistone. I förra omgången satte laget Ängelholms FF på plats och kvitterade ut tre nya friska poäng. Liksom ”di gule” som besegrade serieledande BK Olympic.

– Prespa Birlik är inne i en uppåtgående trend. Man har förstärkt laget och befinner sig i en formtopp. Vi kommer få det tuffare än i vårens möte, säger IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

I IFK Malmö står tre spelare på avstängningslistan. Förutom Ilir Tahiri och Tonny Tindberg har fixstjärnan Noor Zadran blivit avstängd i ytterligare fyra matcher för incidenten i Ängelholm. Zadran blir spelklar igen den 27 september och är därmed tillgänglig i de tre avslutande drabbningarna mot Stafsinge IF, Hittarps IK och Ullareds IK.

– Klart det är ett avbräck. Vi mister en bra spelare. Men vi har lyckats vinna även utan hans medverkan, påminner tränaren.

På pluskontot finns att Adam Golstrand, Jesper Lantz, Robin Svensson och Sandro Nalic är tillbaka i den gula truppen.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Bobby Sjögren-Engels, Helsingborg, Max Persson, Helsingborg, Fabian Ekwall, Lund.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Jakob Hoff – 2. Colin Twetman, 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Gustav Nordström, 5. Philip Persson Lundgren, 7. Jesper Lantz, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 11. Oskar Zubac, 12. Edriss Hushmand, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Mohamed Rahmé, 20. Victor Sköld, 21. Adam Golstrand, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare).

Indisponibla: Ilir Tahiri (avstängd för tre varningar), Noor Zadran (avstängd för olämpligt uppträdande mot Ängelholms FF), Tonny Tindberg (avstängd för tre varningar).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.